Saturday, March 17, 2012

Σώστε τις Λέξεις· Σώστε τη Σκέψη· Το Μυαλό μας είναι ο Στόχος τους.



Αφορμή γι αυτό το κείμενο μου έδωσε η "μη χορήγηση αδείας" από τον Καμίνη στη σημερινή (17-5-2012) Αντιφασιστική και Αντιρατσιστική εκδήλωση στον Άγιο Παντελεήμονα, με αιτιολόγηση την πιθανή επίθεση στους Αντιφασίστες-Αντιρατσιστές από "άτομα αντιτιθέμενα σε παρόμοιες ή αναλόγου περιεχομένου εκδηλώσεις", και την πιθανή "σοβαρή διασάλευση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας στην περιοχή".
Αν αυτό το μεταφράσουμε από την άπταιστη New Speak του Καμίνη σε κανονικά ελληνικά, λέει:
"Απαγορεύεται να διαδηλώσετε κατά του φασισμού και του ρατσισμού στην πιο φασίζουσα και ρατσιστική γειτονιά της Αθήνας, διότι θα ενοχληθούν οι φασίστες και οι ρατσιστές, μπορεί να σας επιτεθούν, και με αυτόν τον τρόπο να διαταράξετε την τάξη και την ασφάλεια της περιοχής."
Τι έγινε τελικά:
Διμοιρίες των ΜΑΤ έκλεισαν την Αχαρνών για να μην φτάσει η Αντιφασιστική-Αντιρατσιστική πορεία στον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ την ίδια ώρα έκανε αντισυγκέντρωση η Χρυσή Αυγή στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα, η οποία δεν απαγορεύτηκε, ούτε εμποδίστηκε από τα ΜΑΤ.
Δηλαδή:
Τα ΜΑΤ εμπόδισαν να φωναχτούν συνθήματα αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά, ενώ αντίθετα δεν εμπόδισαν να φωναχτούν φασιστικά και ρατσιστικά συνθήματα.
Η τάξη και η ασφάλεια στον Άγιο Παντελεήμονα διατηρήθηκε:
Οι χρυσαυγίτες μπορούν ανενόχλητοι να συνεχίσουν να πουλάνε προστασία στα μαγαζιά της περιοχής.
Μπορούν να συνεχίσουν να μαχαιρώνουν μετανάστες.
Οι πιο θερμόαιμοι μπάτσοι μπορούν να συνεχίσουν να εισβάλουν στα σπίτια των μεταναστών και να τους στέλνουν στο νοσοκομείο.
Οι μετανάστες του υπόκοσμου μπορούν να συνεχίσουν το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, φαντάζομαι με την ανάλογη μίζα στους προστάτες τους,
και οι έλληνες κάτοικοι της περιοχής μπορούν ανενόχλητοι να συνεχίσουν να στρατεύονται στις τάξεις της Χρυσής Αυγής και να μεταμορφώνονται σε δολοφόνους.
Θυμίζω, επίσης, τον πολύ ωραίο τίτλο που είχε ο Καμίνης πριν γίνει Δήμαρχος: "Συνήγορος του Πολίτη". Καθώς και τον τίτλο του υπουργείου που δίνει εντολές στα ΜΑΤ: "Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη". Σε αγαστή συνεργασία βέβαια με το "Υπουργείο Δικαιοσύνης".
Ακούστε λοιπόν τις λέξεις που μας υπαγορεύουν για να περιγράψουμε το τί συνέβη σήμερα:
"Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος έχει και την εμπειρία ως Συνήγορος του Πολίτη, απέτρεψε επεισόδια διατάραξης της τάξης και την ασφάλειας στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και τη βοήθεια ανδρών του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ακροαριστερά και Αναρχικά εξτρεμιστικά στοιχεία, παραβαίνοντας τη μη χορήγηση αδείας, προσπάθησαν παρανόμως να φωνάξουν λαϊκίστικα συνθήματα μίσους κατά του νόμιμου πολιτικού κόμματος "Χρυσή Αυγή", το οποίο, παρεμπιπτόντως, έχει και εκλεγμένους εκπροσώπους στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων."
Σώστε τις λέξεις:
Όχι κύριε Καμίνη, δεν εκδώσατε επιστολή "μη χορήγησης αδείας", ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.
Όχι κύριε Καμίνη, δεν υπάρχει "δημόσια τάξη και ασφάλεια στην περιοχή", παρά μόνο για τους Χρυσαυγίτες. Για τους υπόλοιπους έχει ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ, ΚΑΙ ΠΡΕΖΑ.
Όχι κύριε Καμίνη, δεν πρόκειται για "άτομα αντιτιθέμενα σε παρόμοιες ή αναλόγου περιεχομένου εκδηλώσεις", πρόκειται για ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.
Όχι. Ο Βορίδης δεν είναι "δεξιός ακτιβιστής", είναι ένας δηλωμένος φασίστας που άνοιγε κεφάλια με τσεκούρι.
Το "Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη" δεν προστατεύει τον πολίτη. Τα ΜΑΤ υπάρχουν για να ανοίγουν κεφάλια διαφωνούντων μαθητών, συνταξιούχων που διαδηλώνουν, αντιφρονούντων που υψώνουν τη φωνή τους, και άσχετων περαστικών ανθρώπων για παραδειγματισμό και εκφοβισμό.
Το "Υπουργείο Δικαιοσύνης" δεν αποδίδει δικαιοσύνη. Αφήνει να φύγει ο Χριστοφοράκος από τη χώρα, αφήνει ελεύθερο τον Μάκη Ψωμιάδη, το Θέμο Αναστασιάδη, τον Τσουκάτο, και τον Τσοχατζόπουλο, ενώ προφυλακίζει ανθρώπους για μήνες χωρίς στοιχεία, οι περισσότεροι από τους οποίους εν τέλει αθωώνονται αφού δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί ούτε καν κατηγορία.
Η "Δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση" δεν πασχίζει για τη "σωτηρία της χώρας", πασχίζει για τη σωτηρία των λεφτών των δανειστών, αδιαφορώντας για τον λαό.
και μπορείτε να συμπληρώσετε εσείς τον μακρύ κατάλογο...
Μη σκέφτεστε με τις λέξεις που μας υποβάλλουν. Όταν χάνουν το νόημα που είχαν οι λέξεις που ξέρουμε, τότε είναι η σκέψη μας που αποσυντονίζεται. Και δεν μπορούμε να σκεφτούμε καθαρά.
Σώζοντας τις λέξεις, σώζετε τη σκέψη.
Μην ξεχνάτε αυτό που έλεγε ο Wittgenstein:
"Τα όρια της γλώσσας μας είναι τα όρια του κόσμου μας".
Και επίσης:
Oχι· δεν έχουμε "Δημοκρατία". Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό, και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.
Τίποτα από τα τρία δεν ισχύει σήμερα.
Δεν ξέρω εάν ο ιστορικός του μέλλοντος θα ονομάσει αυτό το καθεστώς που έχουμε σήμερα "Χούντα", αλλά για ένα πράγμα είμαι σίγουρος:
Δεν θα το ονομάσει Δημοκρατία.

8 comments:

  1. Αγαπητέ σκύλε Διογένη:

    Μα Νόμος δεν είναι το δίκιο του Καμίνη;

    Που ζείτε;
    Dr.Φλάντζας

    ReplyDelete
    Replies
    1. θα έλεγα καλύτερα: Νόμος είναι το δίκιο του νομοθέτη, αγαπητέ μου Ντοόκτορα

      Delete
  2. Αδίκως εξανίστασθε!
    Ως κυνικός, θα έπρεπε να πείτε μόνο μια φράση: Ουστ από δω, κοπρόσκυλα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. μα δεν πρόκειται για σκυλιά, πρόκειται για γουρούνια, παχύδερμα, ερπετά, και δεινοσαύρους...

      Delete
  3. Πολύ καλό. Στο τέλος μου θύμισε αυτό (σχετικά σχετικό):

    http://filosofontasmetamalakias.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. πολύ καλό το κείμενό σου, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν το βρήκα καθόλου σχετικά άσχετο, αλλά απολύτως πολύ σχετικό :-)
      Έχεις σχέση με την παιδεία; (είσαι καθηγητής ή διδάκτορας ή κάτι σχετικό;)

      Delete
    2. Εν μέρει, ναι, έχω σχέση με την παιδεία. Είμαι φοιτητής στο Μαθηματικό του Πανεπιστημίου Πατρών που λίγα χρόνια πριν είχε την τύχη να υπάρξει μέλος λέσχης μαθηματικών σ'ένα φροντιστήριο στα Πετράλωνα.

      Delete
  4. Δυστυχώς η ιστορία γράφεται από τους νικητές -έτσι δεν λένε;- και ίσως ο ιστορικός του μέλλοντος να το ονομάσει ακόμα και Δημοκρατία...Αυτό που με ανησυχεί όμως περισσότερο είναι η φόλα του "μη χορήγηση άδειας" αντί του "απαγόρευση". Είναι γεμάτη η καθημερινότητα από τέτοιες που τρώμε -άλλες αμάσητες και άλλες αναγκαστικά- και η δύναμη της γλώσσας είναι αδιαμφιβήτητη. Πιστεύω θα συνέλθουμε όλοι, έστω σιγά-σιγά, γιατί τρέμω στην ιδέα ότι ένας ιστορικός στο μέλλον θα "δικαιούται" να δικαιώσει έναν Άδωνι...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...