Wednesday, October 24, 2012

Η πραγματική λίστα με τους Προδότες (Ι)

(εναλλακτικός τίτλος: ΠΑΣΟΚοκρατία) 


Σίγουρα ξεκινάς το διάβασμα περιμένοντας να δεις εδώ μέσα ονόματα όπως Παπανδρέου, Μητσοτάκης, Καραμανλής, Πάγκαλος, Βενιζέλος, Σαμαράς, Κουβέλης κλπ.

Θα σε απογοητεύσω.

Συνέχισε όμως το διάβασμα, μπορεί να αναγνωρίσεις και το δικό σου όνομα στη λίστα με τους προδότες.




Μα, θα μου πεις, οι πολιτικοί δεν είναι οι προδότες; Με πρώτο και καλύτερο τον Γιωργάκη, που μας είπε "λεφτά υπάρχουν", πως "θα ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα", "θα δώσει επίδομα αλληλεγγύης", "θα αυξήσει τα χρήματα του προϋπολογισμού για την υγεία και την παιδεία", "θα φτιάξει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα", "δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ", "δεν θα παγώσει τους μισθούς για να μην παγώσει η αγορά", "δεν θα επιβάλλει κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα", πως "το ΔΝΤ θα είναι καταστροφή για τον τόπο", ενώ τελικά λεφτά δεν υπήρχαν, και ο Παπανδρέου συζητούσε για την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ πριν καν εκλεγεί; Αυτός δεν είναι ο προδότης;

Σοβαρά; Θεωρείς προδότη τον Παπανδρέου; Που γεννήθηκε στο St. Paul της Minnesota στις U.S. of A.; Που πολιτογραφήθηκε με το όνομα George Jeffrey Papandreou; Με μητρική γλώσσα τα english; Με πατέρα τον μετέπειτα πρωθυπουργό, τον Αντρέα της Αλλαγής, που κατείχε πανεπιστημιακή έδρα στο University of Minnesota; Με παππού τον Γέρο της Δημοκρατίας, πρώην πρωθυπουργό επίσης, τον Γεώργιο Παπανδρέου, από το Καλέντζι της Αχαΐας;

Θεωρείς προδότη τον Γιωργάκη που είναι σπουδαγμένος στο Amherst College της Massachusetts των U.S.A.; Με μεταπτυχιακό από το London School of Economics της Great Britain; Με μεταπτυχιακό στη Stockholm της Sweden, και μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard των United States;

Τί ακριβώς πρόδωσε; Τη μόρφωσή του; Τη γλώσσα του; Τη γενιά του; Την πατρίδα του; Το "τζάκι" του; Την καριέρα του; Τον εαυτό του; Την τάξη του;

Όχι φίλε μου, πετυχημένος είναι σε όλα. Βουλευτής, Υπουργός, Πρωθυπουργός, Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ανάμεσα στους FP (Foreign Policy) Top 100 Global Thinkers. Τώρα δίνει συνεντεύξεις στο BBC και διαλέξεις στο Harvard.

Όχι φίλε μου, Τίποτα από αυτά που λες δεν πρόδωσε. Μορφώθηκε στα πιο ονομαστά εκπαιδευτικά ιδρύματα, μιλάει αγγλικά που θα ζήλευε κι ο Bush, μπήκε στην πολιτική πολύ νεαρός, τίμησε τη γενέτειρά του, τίμησε τα επώνυμά του (και το Παπανδρέου και το Papandreou), έβγαλε φράγκα πολλά από την πολιτική του καριέρα, είναι περήφανος για τον εαυτό του, και τίμησε την τάξη του όσο λίγοι στον κόσμο.

Ξέρεις ποιος είναι αυτός που πρόδωσε την τάξη του; Τους συμπολίτες του; Την κοινωνία στην οποία ανήκει; Δεν χρειάζεται να σου πω, ε;

Θυμάσαι τα συνθήματα με τα οποία βγήκε το Πανελλήνιο ΣΟσιαλιστικό Κίνημα του Ανδρέα Παπανδρέου, το 1981, με ένα άφταστο ποσοστό της τάξης του 48%;

Όχι;

Θα σου τα θυμίσω εγώ:

"ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο",

και

"Έξω οι Βάσεις του Θανάτου".

Την επόμενη των εκλογών,

έφυγε η Ελλάδα από την ΕΟΚ;

Όχι!

Έφυγε η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ;

Όχι.

Έφυγαν από την Ελλάδα οι Αμερικανικές Βάσεις;

Όχι…

Τί έκανε τότε το ΠΑΣΟΚ την επόμενη των εκλογών;

Θυμάσαι;

Όχι, ε;

Θα σου θυμίσω εγώ:

Κυκλοφόρησε το πεντοχίλιαρο. Αυτό έκανε.

Κι εσύ τί έκανες τότε;

Θυμάσαι;

Δεν θυμάσαι…

Θα σου θυμίσω εγώ:

Πήρες τα πεντοχίλιαρα και τα έφαγες στα σκυλάδικα.

Πήρες τα πεντοχίλιαρα και τα έκανες έγχρωμες τηλεοράσεις.

Πήρες τα πεντοχίλιαρα και τα έκανες μερσεντέ.

Πήρες τα πεντοχίλιαρα, και τα έκανες αυθαίρετα.

Και πήγες και στον Πάγκαλο και ζήτησες κι άλλα.

Του ζήτησες μετάθεση για το παλικάρι σου. Το καμάρι σου. Το γιόκα σου.

Του ζήτησες δουλειά στο δημόσιο για το αστέρι, το μανάρι σου, την κόρη σου.

Του ζήτησες νομιμοποίηση για το πανέμορφο αυθαίρετό σου που είναι μέσ’ τα έλατα!

Του ζήτησες να μη σε ελέγξει η εφορία.

Του ζήτησες, του ζήτησες, του ζήτησες…

Του ζήτησες μέχρι και να σου σβήσει τις κλήσεις.

Και εσύ τί του έδωσες θυμάσαι;

Την ψήφο σου;

Όχι, αυτό είναι το λιγότερο.

Του έδωσες τη σιωπή σου.

Του χάρισες τη μνήμη σου.

Του έδωσες την πολιτική σου συνείδηση.

Και του έδωσες τη συνενοχή σου.

Που αργότερα, φυσικά, θα την επικαλεστεί ο Πάγκαλος.

Και θα σου πει:

"Μαζί τα φάγαμε τα λεφτά"

Και τότε θα κάνεις μόκο.

Τί να πεις;

Και εξοργίζεσαι.

Και τον λες προδότη.

Αλήθεια τί πρόδωσε;

Μην ξαναρωτήσω τα ίδια…

Τί πρόδωσε; Τον παππού του; Την τάξη του;

Ο προδότης είσαι εσύ φίλε μου.

Εσύ πρόδωσες.

Πρόδωσες την αξιοπρέπειά σου,

Πρόδωσες τους έντιμους συμπολίτες σου,

Πρόδωσες το (όποιο) ήθος σου,

Πρόδωσες την τάξη σου.

Κι όταν ο Σημίτης σου είπε για την ισχυρή Ελλάδα του Ευρώ και των Ολυμπιακών;

Τί έκανες τότε;

Θυμάσαι;

Ξέρω, δεν Θυμάσαι,

Και πρέπει να σου θυμίσω εγώ:

Χώθηκες στις κατασκευαστικές για τα Ολυμπιακά Ακίνητα.

Πήρες πιστωτικές.

Πήρες δάνεια.

Πήρες καταναλωτικά δάνεια.

Και πήρες και διακοποδάνεια.

Πήρες τηλεόραση πλάσμα (μεγαλύτερη από την κουνιάδα).

Και πήρες αυτοκίνητα στα παιδιά σου.

Και έπαιξες στο χρηματιστήριο.

(Όπως σου είπε να κάνεις ο Σημίτης)

Για να βγάλεις φράγκα χωρίς να δουλεύεις.

Και μετά τον ήπιες.

Και τότε είπες τον Σημίτη προδότη.

Προδότης όμως είσαι εσύ φίλε μου.

Πρόδωσες για άλλη μια φορά την τάξη σου,

Πρόδωσες τους συμπολίτες σου.

Πρόδωσες το μέλλον σου.

Και πρόδωσες το μέλλον των παιδιών σου.

Πρόδωσες την όποια εξυπνάδα σου είχε απομείνει.

Δεν ήσουν όμως έξυπνος φίλε,

Πονηρός ήσουν.

Αλλά οι άλλοι που λες προδότες ήταν πιο πονηροί από εσένα.

Στην πουτάνα πουτανιές ρε φίλε;


Η πρώτη λίστα των προδοτών λοιπόν, περιλαμβάνει όσους ψήφισαν δύο φορές, ή και περισσότερες, ΠΑΣΟΚ. Το οποίο φάνηκε από την πρώτη του διακυβέρνηση πως όχι μόνο Σοσιαλιστικό δεν είναι, ούτε φυσικά Κίνημα (κόμμα είναι), αλλά ούτε καν Πανελλήνιο, αφού προασπίζεται τα συμφέροντα του Ελληνικού κεφαλαίου και μόνο.

Κι αν νομίζεις πως έβγαλες κι εσύ λεφτά από το ΠΑΣΟΚ, να σου πω και κάτι τελευταίο:

Τα πεντοχίλιαρα που πήρες από το ΠΑΣΟΚ, ήταν η μίζα σου, Προδότη.

19 comments:

  1. tell them goldenmouth

    ReplyDelete
  2. Δεν βρήκα το όνομά μου στη λίστα. Ούτε και κάποιων λίγων φίλων μου.
    Είμαστε σε μιά άλλη λίστα, αυτή των μαύρων προβάτων... Στη λίστα της μειοψηφίας που πασχίζουμε καθημερινά να κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας και να κοιτάμε τους άλλους ευθεία στα μάτια...
    Αλλά γίνεται ολοένα και πιό δύσκολο... και κάποιες φορές δεν παλεύεται ρε φίλε...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συμφωνώ! Μπορεί να σταματήσει αυτή η καραμέλα ότι όλοι ήταν βολεμένοι. Ήμαρτον μπορεί να ήταν πολλοί αλλά προσωπικά ξέρω άλλους τόσους που δεν ήταν. Βιοπαλαιστές ακέραιους χαρακτήρες κλπ.κλπ. Βαριέμαι να το αναλύσω περισσότερο.

      Delete
  3. Exei dikio
    OI kyrioi tis voulhs apla koiataksan to symferon tous
    den einai da kai toso kako na koitas tos symferon sou
    to provlhma einai pws k emeis to symferon tous kotagame (h kai koitame akoma)
    Avoula
    xwris ousiastikh krhsh
    twra to kako egine
    den einai wra gia kathgories stous prodotes
    twra prepei na ts stamathsoume prin ginoun akoma xeirotera ta pragmata

    ReplyDelete
  4. Νομίζεις ότι έσκαψες αρκετά. Θα μπω στο λάκκο που άφησες επειδή νόμιζες ότι έπιασες πάτο. Και θα αρχίσω να σκάβω κι εγώ.

    Τις περιόδους εκείνες είτε ακολουθούσες το ρεύμα είτε πέθαινες. Δουλειά δεν υπήρχε δίχως φίλημα κατουρημένης ποδιάς. Είτε φίλαγες, είτε πείναγες, είτε έφευγες εξωτερικό. Και οι οικογενειάρχες δεν έχουν περιθώρια τιμής, επειδή οι πολιτικοί κατέστησαν αναγκαίο το φροντιστήριο για τα παιδιά τους, και άφησαν τα τρόφιμα να ακριβήνουν.

    Ο γονέας στην Ελλάδα δε λέει "στ'αρχίδια μου όλα, εγώ τιμή έχω και τη κρατάω και να πάνε να πνιγούν όλοι οι άλλοι", όταν έχει να θρέψει παιδιά. Πάει πιάνει ό,τι δουλειά μπορέσει να βρει, με οποιονδήποτε τρόπο, και θα πάρει οποιαδήποτε αύξηση μισθού μπορέσει να βρεί. Με οποιονδήποτε τρόπο.

    Και όταν οι πολιτικοί παίζουν παιχνίδια και κρύβονται πίσω από τα δάκτυλά τους για να πάρουν κι άλλα δάνεια, και λένε στα ξένα αφεντικά τους ότι δεν αύξησαν τους μισθούς των υπαλλήλων, αλλά παράλληλα ξέρουν ότι αν δεν πάρουν κάτι παραπάνω οι υπάλληλοι δεν θα ξαναδουν καρέκλα οι πολιτικοί, τότε οι πολιτικοί αντί να δώσουν την αύξηση που δικαιούνται οι υπάλληλοι, δίνουν 13ο και 14ο μισθό, και επιδόματα για το ένα, για το άλλο, για το παράλλο. Τσιρότα να σταματήσουν την αιμοραγία κομμένου χεριού.

    Και οι υπάλληλοι δεν έχουν εκλογή άλλη. Τα παίρνουν και σκάνε. Και μερικοί βλέπουν το ψεγάδι στο σύστημα, όντως, και το χρησιμοποιούν για να πάρουν πολύ περισσότερα απ'όσα έπρεπε, όντως. Αλλά οι περισσότεροι όχι. Γιατί δεν έχουν εκλογή. Επειδή αυτοί που ψήφισαν έχουν αφήσει την οικονομία στους πέντε ανέμους, αντί να την κουμαντάρουν, και έχουμε γίνει Ελβετία στις τιμές.

    Και οι επόμενοι που τάζουν ότι θα τα φτιάξουν, κάνουν τα ίδια.

    Και αν νομίζεις ότι αυτός που ψήφισε κάποιον που του είπε ψέμματα είναι το ίδιο υπεύθυνος με αυτόν που είπε ψέμματα για να ψηφιστεί, τότε ο υποψήφιος έκανε καλά τη δουλειά του και σε σένα.

    ReplyDelete
  5. Αν καί σκύλος περιέγραψες σχεδον τελεια την κατασταση της Ελλαδας τα μεταπολιτευτικα χρονια...Στην ουσια η συντριπτικη πλειοψηφεια των Ελληνων συμπεριφερθηκαν σαν σκυλοι...Θα πουλουσαν και την ψυχη τους στο διαβολο(Πολιτικο)για ενα κοκκαλο(Θεσουλα,η μεταθεση,η αυθαιρετο η η η η)....

    ReplyDelete
  6. Είναι απλό. Όταν βλέπω κάποιον να προασπίζεται τα συμφέροντα τα δικά μου και των ομοίων μου, θα παλέψω με νύχια και με δόντια για να τον βοηθήσω, για να προπαγανδίσω το εσφαλμένο και άδικο της σύλληψης του.

    Σήμερα ο Κ.Βαξεβάνης συνελλήφθη διότι δημοσίευσε την λίστα ονομάτων γνωστή ως "Λίστα Λανγκάρντ". Συνελλήφθη γιατί δημοσιοποίησε μία λίστα που ονομάτιζε επώνυμους του πολιτικού και μή χώρου οι οποίοι πιθανόν καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα σε επίπεδο εκαττομυρίων ευρώ και φοροδιέφυγαν συστηματικά επί χρόνια. Την ίδια λίστα αποσιώπησαν επίσης συστηματικά οι πολιτικοί αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλος Παπακωνσταντίνου και ενδεχομένως την χρησιμοποίησαν μαζί με άλλους προεκλογικά προς αποκομιση οφέλειας πολιτικής ή οικονομικής.

    Το θέμα αξίζει μεγάλης έκτασης Διογένη. Εμπιστεύομαι πως θα σταθείς κριτικά σε αυτό με αντίστοιχο άρθρο. Ο Βαξεβάνης είναι desperado της πολιτικής δημοσιογραφίας ο οποίος υπερασπίζεται το ποιλιτικά ορθό και ηθικό με πράξεις,κατά συνέπεια η δίωξη του είναι πολιτική. Αν συνεχιστεί αυτή η αστειότητα θα διέλθουμε σε μονοπάτια δύσβατα για την δημοκρατία. Εκλιπαρώ για κινητοποίηση.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Απορώ πως μερικοί διατηρείτε την ψευδαίσθηση ότι ακόμη έχουμε Δημοκρατία...

      Delete
    2. Δημοκρατία πληγωμένη με καθόλου Δημοκρατία διαφέρει.

      Delete
    3. Δημοκρατία πληγωμένη με μή Δημοκρατία διαφέρει...

      Delete
    4. Ή σου αρέσει να παραμυθιάζεσαι ή δεν παρακολουθείς τις εξελίξεις... Δυστυχώς έχουμε μια ιδιότυπη κοινοβουλευτική χούντα φίλε μου! Για να μην κάνω κατάχρηση του χώρου, και για να σου φύγουν οι ψευδαισθήσεις σε παραπέμπτω να διαβάσεις σχετική ανάρτηση εδώ: http://toixo-toixo.blogspot.gr/2012/10/blog-post_30.html#comment-form

      Delete
    5. Όσα αναφέρονται στην ανάρτηση που αναφέρεις σωστά κατακρίνονται. Δεν συνιστούν όμως χούντα, όπως λές. Η ποιότητα της δημοκρατίας μας είναι γνωστόν δεκαετίες τώρα πως είναι ελιππής συγκρινόμενη με λοιπά εξελιγμένα σε αντίστοιχα ζητήματα Ευρωπαικά κράτη. Θα επανέλθω όμως με το προηγούμενο σχόλιο. Δημοκρατία πληγωμένη με μή Δημοκρατία διαφέρει.Η απώλεια δημοκρατίας δεν χαρακτηρίζεται απο συμβάντα τόσο light μορφής,όπως τα παραδείγματα που περιγράφει η ανάρτηση τοίχο τοίχο. Διαφωνούμε, συμφωνόντας ίσως σε ορισμένες παραμέτρους.

      Delete
  7. Η κοινοβουλευτική Δημοκρατία, η Δημοκρατία της για πάντα αντιπροσώπευσης, πάντα ήταν εξουσιαστική και απευθυνόταν στις μάζες που αποκαλεί λαό, με μεθόδους επιβολής. Πάντα μέσω αυτής της "Δημοκρατίας" την πραγματική εξουσία είχαν οι επιχειρηματίες και οι τράπεζες. Οι πολιτικοί πάντα ήσαν πιόνια καλά σπουδαγμένα στην επιστήμη της παραπλάνησης, της απόκρυψης, του ψέμματος, της εξαπάτησης και εκμετάλλευσης. Οι σχολές που φοίτησε ο Τζέφρυ είναι ειδικευμένες και έχουν αναπτύξει αυτό ακριβώς το μοντέλο διακυβέρνησης και διαπλοκής.

    Μου αρέσει πολύ η θέση σου φίλε σκύλε. Συμφωνώ οτι αυτοί κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και πραγματικά τιμούν τη σχολή τους. Αναγνωρίζω οτι δουλεύουν ακαταύπαυστα για τους στόχους τους. Εδώ υπενθυμίζω το "δεν υπάρχουν Σάββατα" του τελευταίου γελοίου προσώπου που φέρεται ώς επικεφαλής του κυβερνητικού σχήματος.
    Από την άλλη μεριά αναρωτιέμαι, εμείς δουλεύουμε αρκετά; Μιλάμε αρκετά ή κάνουμε μούγκα όταν ακούμε, ας πούμε χρυσαυγίτικα "επιχειρήματα" να διατυπώνονται δημόσια, σε ουρές της ΔΕΗ, σε λεωφορεία και αλλού όπου τολμούν να ανοίξουν το βρωμόστομά τους; Εχουμε υποστηρίξει τα παιδιά που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Χ.Α.;
    Και να πάω στο σοβαρότερο κατά τη γνώμη μου.. Προσπαθούμε να οργανωθούμε με τρόπους που να αναγνωρίζουν τα δικαιώματα άποψης και λόγου, αναγνώρισης της διαφορετικότητας στάσης και πράξης; Γιατί φίλε μου έχω εκπλαγεί από την ανελαστικότητα του λόγου και της πρακτικής σε κύκλους που από θέση και φύση ο άνθρωπος αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητη, αυτόνομη μονάδα με ενεργή διαφορετικότητα που συμβάλλει δημιουργικά στη λειτουργία του συνόλου.
    Ο φασισμός εμφορείται από φανατισμό κυρίως αλλά μήπως κάνουμε΄σοβαρό λάθος όταν το αναγνωρίζουμε μόνον σε αυτούς τους κύκλους; Μήπως είμαστε πάρα πολλοί όσοι εμμένουμε με μανία σε απόψεις που δεν έχουμε ξαναελέγξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια; Μήπως είμαστε πάρα πολλοί όσοι νομίζουμε οτι ο φανατισμός είναι εργαλείο επανάστασης; Μήπως είμαστε πάρα πολλοί όσοι νομίζουμε οτι ο περιορισμός και η επιβολή της σκέψης μας αλλά και της σκέψης του συντρόφου οδηγεί σε κάποιο επαναστατικό στόχο; Μήπως είμαστε πολλοί που δεν έχουμε αντιληφθεί τι σημαίνει "η Φαντασία στην εξουσία"; Μήπως να σταματήσουμε επιτέλους να βγάζουμε φλύκταινες στη λέξη οργάνωση γιατί το αρχηγόπουλο μέσα μας δεν θέλει να χάσει την πραγματική ή φαντασιωτική του θέση;
    Μήπως να γίνουμε αρχηγόπουλα του εαυτού μας, να αναγνωρίσουμε αυτή την πραγματικότητα και στο σύντροφο-σσα κάθε επιπέδου (προσωπικό, πολιτικό, κοινωνικό, συνελευσινιακό, οικογενειακό κ.α.) Να κάνουμε την υπέρβαση και να σταματήσουμε να στραβώνουμε τα μούτρα όταν βρισκόμαστε μπροστά σε απόψεις που νομίζουμε κατακριτέες και εχθρικές των προσωπικών μας πιστεύω; Να αρχίσουμε να βλέπουμε οτι η κάθε διαφορετικότητα υπάρχει γιατί είναι μέρος του όλου το οποίο ποθούμε να χτίσουμε; Να τους πάμε κόντρα δημιουργώντας σχολές αδελφοσύνης;(μεταξύ μας όχι μαζί τους, μη παρεξηγηθώ...) Γιατί αυτή είναι η πραγματική μας βασική δυνατότητα που μπορούμε να ενεργοποιήσουμε για να φτιάξουμε την κοινωνία της ανθρωπότητας; Γιατί αυτή είναι η απάντησή μας στον επιτυχημένο ΓΑΠ και στη λυκοσυμμορία που δεν λυμαίνεται μόνον τους λαούς αλλά με την ίδια λύσσα πολεμάει ο ένας τον άλλο για το κέρδος και το χρήμα που θεωρούν πλούτο;
    Μήπως να αλλάξουμε ριζικά συμπεριφορά προς τις γυναίκες και τα μικρά παιδιά μας, να ακούσουμε και να διδαχτούμε απο απόψεις που δεν έχουν τολμήσει να εκστομισθούν επειδή υπάρχει ένας κυρίαρχος εκεί γύρω; Μήπως να κάνουμε σωστά τη δική μας δουλειά, να μεγαλώσουμε τον κοινωνικό εαυτό μας, να μικρύνουμε την προσωπική εγωισμάρα μας και να κλείσουμε αποφασιστικά μια τεράστια περίοδο της ιστορίας που ούτως ή άλλως παραπατάει και μας πουλάει κοινοβουλευτική Δημοκρατία, ισότητα, ευτυχία, ιδιοκτησία γαιών, παιδιών και άλλα φαιδρά, χτυπώντας με το στιλέτο του χρυσαυγίτη για να πεισθούμε επιτέλους ότι έχει δίκιο;

    Μ.Μ.

    ReplyDelete
  8. Ωραίο. Περιμένουμε τη λίστα προδοτών υπ'αριθμόν 2.

    ReplyDelete
  9. ολοι αυτοι που ανηκουν στη λιστα που αναφερεις στις επομενες εκλογες θα ψηφισουν συριζα και τοτε θα πρεπει να γραψεις με κεφαλαια γραμματα το ονομα τους στη λιστα γιατι θα εχουν προδωσει για τριτη και τεταρτη φορα την ταξη τους.

    ReplyDelete
  10. κατά λάθος (μπήκα στο blog από το κινητό), διέγραψα ένα σημερινό μήνυμα. Ζητάω συγγνώμη από τον συντάκτη του, αν μπορεί ας το ξαναγράψει...

    ReplyDelete
  11. Ωραίό άρθρο, παρόλ`αυτά΄, οι πολιτικοί κανονικά υπάρχουν για να διασφαλίζουν το καλό των πολιτών. Και γι` αυτό εκλέγονται. Να διασφαλίσουν την ευμάρεια,τη μόρφωση και την ελευθερία σε δυναμική δημιουργία.¨Οση αλήθεια και αν υπάρχει σχετικά με την κομματοσκυλιάση,είναι αναληθές και ψεύτικο να χρεώνεται στους πολίτες γενικά με αυθαιρεσία και γενικά. Εκτός βέβαια και αν αυτό αποσκοπεί σε τεχνητή αίσθηση δικαίου που εκ λογικεύει τόσο το μαστιγωμα όσο και το αυτομαστίγωμα ώστε η έννοια της δεινοσαυριακής έννοιας της ανταγωνιστικότητας του άρρωστου υπερκαπιταλιστικού και στρεβλά μασωνικού υπερσυστήματος να συνεχίσει να μπερδεύει τα ήδη μπερδεμένα μυαλά των `απλών` ανθρώπων οι οποίοι εδω΄που τα λέμε,δεν είχαν την πολυτέλεια της μόρφωσης σε ό,τι αφορά τα οικονομικά συστήματα και την αντιπροσώπευσή τους στην πολιτική. Φυσικά και πολιτική και οικονομία είναι το ίδιο. Το προεκλογικό ψέμμα είναι προβλεπόμενο σ`ένα ήδη δυσλειτουργικό σύστημα απο τον μη μέσο άνθρωπο.

    ReplyDelete
  12. Ακριβώς επειδή ο Γ.Α.Π. διετέλεσε βουλευτής , υπουργός, πρωθυπουργός, είναι προδότης. Εάν ήταν ένας ιδιώτης κερδοσκόπος κανείς δεν θα τον αποκαλούσε προδότη.

    ReplyDelete
  13. Έχω λίγο καιρό που διαβάζω κείμενά σου και μου αρέσουν, σε αυτό όμως σε βρίσκω λάθος.Το λάθος βρίσκεται στο ότι στο νεοελληνικό κράτος δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία, πλην περιόδων που μιας ολιγαρχίας ονομαζόταν κατ επίφαση αντιπροσωπευτική δημοκρατία, ελέγχοντας όλους τους τομείς του δημόσιου βίου, άλλοτε με αυταρχικά μέσα-διώξεις αριστερών- άλλοτε- μετά το 81 με τη χρήση αντίδωρων προς τους υπηκόους-διορισμοί κλπ.
    Επειδή και τη δικαιοσύνη ελέγχουνε, ή έχουν διαβρώσει για το συμφέρον τους, θα σου αναφέρω ένα παράδειγμα που μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση, από τα πολλά της αρχαίας μας ιστορίας, που φαίνεται να είσαι γνώστης.
    Ο Στρατηγός των Αθηανίων Μιλτιάδης στη μάχη του Μαραθώνα, μετά από κάποια χρόνια σύρθηκε στα δικαστήρια, από κάποιον πολίτη που θεώρησε πως μια ''ψιλο'' αποτυχημένη εκστρατεία που οργάνωσε ο Μιλτιάδης εναντίον των Παριανών (δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα) είχε οργανωθεί όχι για το συμφέρον της πόλης, αλλά εξαιτίας της προσωπικής εχθρότητας του Μιλτιάδη, με τον αντίπαλο αρχηγό. Οι απώλειες για τους Αθηναίους ήταν μηδαμινές και φυσικά τα κίνητρα του Μιλτιάδη δεν ήταν εύκολο να αποδειχθούν. Καταδικάστηκε σε πρόστιμο 50 ταλάντων. Τη περίοδο εκείνη η περιουσία που του είχε δωθεί ως αποζημίωση για τα ανδραγαθήματά της στρατιωτικής του καριέρας στη Θράκη, βρίσκονταν υπο Περσική κατοχή και αδυνατούσε να βρει χρήματα να πληρώσει. Φυλακίστηκε, όπου και πέθανε.
    Τα παιδιά του μεγάλωσαν ως άπορα και ούτε καν πήραν μόρφωση-ιδωτική στην αρχαία Αθήνα. Υιός του ήταν ο Κίμωνας, για το οποίο ασφαλώς θα γνωρίζεις πως έφτασε να γίνει και ο ίδιος-ΠΑΝΑΞΙΑ- στρατηγός των Αθηναίων...............και ΦΥΣΙΚΑ πλήρωσε το πρόστιμο του πατέρα του, όταν πλέον απόκτησε και αυτός περιουσία.
    Το πολίτευμα της αρχαίας Αθήνας, μπορεί να φαντάζει ιδεατό και παρόλα αυτά να μην κατάφερε να αγγίξει τη τελειότητα, όμως η πολιτεία απαιτούσε τη συμμετοχή όλων, για το κοινο καλό. Η παιδεία τους ήταν αυτή που τους έκανε να είναι πολίτες με καθήκοντα και υποχρεώσεις και όχι υπήκοοι που απλά πετάνε μια ψήφο κάθε 4 χρόνια και τρέχουν να εισπράξουν αντίδωρα.

    Να σου αντιπαραβάλω λοιπόν τώρα και ένα σημερινό παράδειγμα πολιτικού ανδρός. Ο παππούς Παπακωνσταντίνου επί κυβερνήσεως δωσιλόγων το 42 πήρε χάρισμα το εργοστάσιο της ''ΔΕΗ΄΄- εντάξει τότε δεν λεγόταν ΔΕΗ, πάντως ήταν κρατικό.Το 58 με υπουργό δημοσίων έργων το Καραμανλή το 1ο , το κράτος τον αποζημίωσε και το κρατικοποίησε. Υιός του γέρου Παπακωνσταντίνου, ήταν ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου που διετέλεσε υπουργός της ΝΔ, στις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις Καραμανλή του εθνάρχου.Αυτός ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, είχε 2 κόρες, αυτές της λίστας Λαγκρντ, που ο Ξάδελφος-υιός του αδελφού Μιχάλη- Γιώργος, ως υπουργός πλέον οικονομικών της χώρας, κάλυπτε ποικιλοτρόπως. Είτε εξαφάνιζε όλη τη λίστα, είτε εξαφάνιζε τα ονόματα της οικογενείας του. Λεπτομέρεια, οι ξαδέλφες του Γιώργη, τι δουλειά έκαναν? Στο ΤΑΙΠΕΔ. Τα κορίτσια είχαν οικογενειακή εμπειρία στις αποκρατικοποιήσεις.
    Λυπάμαι φίλε μου, αλλά υποστηρίζω πως και κάποιος που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τόσα χρόνια, δεν τα έφαγε μαζί με το Πάγκαλο, απλά γιατί δεν ήταν πολίτης, αλλά υπήκοος, κάτι σα τους σκλάβους της Αθήνας, που να κάποιες περιόδους πέρασαν καλύτερα από τους είλωτες, αλλά πολίτες δεν έγιναν ποτέ.
    Φιλικά Samy Paraga

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...