Monday, November 5, 2012

Μη Δέχεσαι Να Ζεις Ως Δούλος

Μη δέχεσαι να ζεις ως δούλος.
 

Οι 6 και 7 Νοεμβρίου ας είναι μόνο η αρχή.
 

Όλοι στους δρόμους.
 

Κι αν δεν μπορείς
 

ή αν δεν θέλεις
 

να έρθεις στο κέντρο
 

κλείσε την τηλεόραση
 

πέτα την εφημερίδα
 

κατέβα στη γειτονιά σου
 

κατέβα στην πλατεία σου
 

κατέβα στο δρόμο σου
 

από αύριο

και κάθε μέρα






















2 comments:

  1. Διογένη σκύλε γειά σου,

    Μία ερώτηση. Πως κρίνεις την στάση του Σύριζα αντιπολιτευτικά, τουλάχιστον όπως την έχω παρατηρήσει τελευταία, να ισχυριζεται πως διανύουμε περίοδο κοινοβουλευτικής χούντας?

    Ρωτώ γιατί η εντύπωση που έχω είναι πως όσο ωραία ηχεί στα αυτιά ορισμένου ακροατηρίου, στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Βεβαίως η πολιτική πραγματικότητα συσχετισμών εντός βουλής είναι αποτέλεσμα ενός άδικου εκλογικού νόμου, τα οφέλη του οποίου καρπώνεται τώρα η ΝΔ, πάραυτα όμως δεν προκύπτει ανστισυνταγματική διαδικασία τώρα , όσο π.χ προέκυπτε με την περίπτωση Παπαδήμου, που ήταν πιό σκανδαλώδες αντισυνταγματικό εγχείρημα. Εφόσον δεν υπήρχε ανάλογη αντίδραση τότε, προς τι αυτή η αλλαγή πλεύσης τώρα ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Theodamian, γεια και σε 'σένα,

      Είναι πραγματικά έτσι, όλα όσα περιγράφεις στο σχόλιό σου.

      Μια απάντηση στο ερώτημά σου είναι πως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να διεκδικήσει την πρώτη θέση στις εκλογές τότε, ενώ τώρα μπορεί. Πρόκειται για τακτικισμούς ενός πολιτικού κόμματος που διεκδικεί την εξουσία. Και η εξουσία, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν διεκδικείται μέσω έγκυρων επιχειρημάτων, αλλά μέσω του συσχετισμού των δυνάμεων.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...