Friday, September 28, 2012

Απάντηση για τον Πειραιώς Σεραφείμ








δείτε το άρθρο του βήματος που με έκανε να "απαντήσω":
Πειραιώς Σεραφείμ: «Κατάχρηση της θεοδότου ελευθερίας η πεολειχία»
Κήρυγμα εναντίον του «χυδαίου» στοματικού έρωτα από τον μητροπολίτη
http://www.tovima.gr//society/article/?aid=476946

Tuesday, September 18, 2012

Αίμα-Τιμή-Καθημερινή




Ή πώς ο Μπόμπολας, ο Λαμπράκης, ο Τεγόπουλος, ο Βαρδινογιάννης, ο Αλαφούζος και ο Μέγας Νοτάριος του Οικουμενικού Θρόνου σε πληροφορούν, και προασπίζουν τα συμφέροντα σου, και ουχί τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των κατασκευαστικών ομίλων, των πολιτικών και της εκκλησίας.




Α. Οι Χρυσαυγίτες παραβαίνουν τους νόμους.

Β. Οι Απεργοί παραβαίνουν τους νόμους.

Άρα 

Γ. Απεργοί και Χρυσαυγίτες είναι το ίδιο παράνομοι.




Tuesday, September 11, 2012

Το Άγιο Παρελθόν


Η ψυχολογική αντίδραση ενός ανθρώπου απέναντι σε μια απώλεια ή μια μεγάλη αναγκαία αλλαγή, είναι να στρέψει το βλέμμα του στο παρελθόν. Το παρελθόν τότε φαντάζει ειδυλλιακό, χωρίς σκοτούρες και βάσανα. Οι σκέψεις αποφεύγουν να στραφούν στο μέλλον που φανερώνεται δυσοίωνο και σκοτεινό, αφού υπάρχει ένα παρελθόν φιλικό και οικείο.
 
Ξεχνάει τότε τους αγώνες και τα βάσανα του παρελθόντος και θυμάται με νοσταλγία μόνο τις ευτυχισμένες στιγμές. Η αδυναμία του να οραματιστεί το μέλλον, τον κάνει να αναπολεί ασυνείδητα την εποχή που ήταν παιδί ανέμελο, καλομαθημένο και ανεύθυνο. Παιδί για το οποίο την αποκλειστική ευθύνη έφεραν μόνο οι γονείς του.

Οι κοινωνίες, επίσης, όταν σοκάρονται, στρέφουν το βλέμμα τους στο παρελθόν, κι αυτό φαίνεται στο γεγονός ότι οραματίζονται ένα μέλλον ύποπτα όμοιο με ένα κοντινό ή μακρινό παρελθόν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...