Monday, November 4, 2013

Ξεκαθάρισμα







Δεν επικροτώ τη δολοφονία των συγκεκριμένων "τυχαίων" Χρυσαυγιτών, ούτε καμία δολοφονία. Ούτε χαίρομαι.

Από την άλλη, είναι τουλάχιστον γελοίο να παρουσιάζονται ως παιδιά που απλώς έτυχε να βρίσκονται εκεί. Ο οργανωμένος Χρυσαυγίτης ορίζει ως προνομιακό πλαίσιο δράσης του τη βία. Μισεί τους "άλλους", εκπαιδεύεται στρατιωτικά και είναι προετοιμασμένος να δείρει, να μαχαιρώσει ή και να σκοτώσει. Οφείλει να γνωρίζει λοιπόν, πως με τη ζωή που επιλέγει, εκθέτει και τον εαυτό του στον ξυλοδαρμό, το μαχαίρωμα ή τη δολοφονία.

Η πραγματικότητα, μερικές φορές, εμφανίζεται ιδιαίτερα ειρωνική:

Όταν φωνάζεις με μίσος "Να ξεβρωμίσει ο τόπος", πρέπει να προσέχεις μήπως το "ξεβρώμισμα" χτυπήσει και τη δική σου πόρτα.

Ήταν η ίδια η προσωρινή ηγέτης της Χρυσής Αυγής, η θυγατέρα του πατρός Μιχαλολιάκου που απευθύνθηκε στους Χρυσαυγίτες με τα εξής λόγια:

"Αναρωτήσου αν είσαι έτοιμος να πεθάνεις γι αυτά που πιστεύεις χωρίς όμως να γίνεις ήρωας με δόξες και τιμές. Μένοντας ένας ανώνυμος νεκρός του Αγώνα".

Όσοι παρέμειναν οργανωμένοι στη Χρυσή Αυγή, στην ουσία δήλωσαν "έτοιμοι".

Συμπόνια μπορώ να νιώσω μόνο για εκείνους από τους οικείους των δολοφονημένων που δεν έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Όχι για τους ίδιους.

Θα φέρω δύο παραδείγματα για να γίνω πιο ξεκάθαρος:

Ο Θάνατος του 19χρονου Θανάση Καναούτη, μετά από βίαιη επίθεση του ελεγκτή μέσα σε τρόλεϊ, επειδή δεν είχε εισιτήριο, με συγκλονίζει συναισθηματικά και το αντιλαμβάνομαι ως τραγικό γεγονός.

Ο θάνατος ενός φανατισμένου οπαδού, που έδωσε ραντεβού μαζί με συνοπαδούς του, να πάνε "να τις παίξουν" με τους φανατισμένους οπαδούς της "αντίπαλης ομάδας", υπό την επήρεια ναρκωτικών, κρατώντας καδρόνια και μαχαίρια, με αφήνει παγερά αδιάφορο.

Όσο για τον δολοφόνο, ένας εκπαιδευμένος να σκοτώνει με επαγγελματικό τρόπο, μου γεννά μόνο απέχθεια και τρόμο.



6 comments:

  1. Μάχαιραν έδωκας, μάχαιραν θα λάβεις

    ReplyDelete
  2. Γαμησέ τους.Αρκετά ασχοληθήκαμε.

    ReplyDelete
  3. Μήπως να τους αφήσουμε να βράζουνε στο μίσος και τον φόβο τους χωρίς να ασχολούμαστε; με αυτή τη μεριά τουλάχιστον.
    Προσωπικά εκτίμησα πάρα πολύ τη στάση των γονιών που δεν επιζητούν κανένα αίμα και καμμία τιμή, καμμία αναφορά στην χ.α. Επίσης εκτιμώ ακόμη περισσότερο την απαγόρευση της παράστασης οποιουδήποτε πολιτικού από οποιοδήποτε κόμμα.
    Τα βλέπουμε τα λαμόγια που μιλάνε για εμφύλιους και μαλακίες τούμπανα. Θέλει και εμφύλιο ο κώλος τους... Και σήμερα, Δευτέρα βράδυ, ο αξιότιμος πρωθυπουργός μας, αυτός ο ξεφτίλας με την πατσαβούρα της Μέρκελ ακόμη στα μούτρα, θα βγεί να μιλήσει για νομιμότητα, ξεκαθαρίσματα και δημοκρατία, την ίδια μέρα που οι μπάτσοι βλέπουν στην υπόθεση το οργανωμένο έγκλημα σαν μια πολύ πιθανή εκδοχή.
    Μ.Μ.

    ReplyDelete
  4. Όταν φωνάζεις με μίσος για "Κρεμάλες και σφαγές", πρέπει να προσέχεις μήπως το "σφαγές" χτυπήσει και τη δική σου πόρτα.

    Κρεμάλες και σφαγές . Τα ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ του ΦΥΣΣΑ
    http://www.youtube.com/watch?v=q_zfk9ge3yM

    ReplyDelete
  5. http://www.youtube.com/watch?v=DFON0O5Fht4

    ReplyDelete
  6. κάποιος να εξηγήσει στον ανώνυμο ναζί τι είναι τέχνη διότι αυτοί θέλουν να μας γυρίσουν 500 χρόνια πίσω. Τραγουδάς; τότε είσαι δολοφόνος! Δηλαδή με την "λογική" του χρυσαυγίτη ναζί έπρεπε να είχαμε κρεμάσει τον Φώσκολο και φυλακίσει ισόβια όλους τους καλλιτέχνες γενικώς και ειδικώς!!! http://youtu.be/dIt4z267QC0

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...