Saturday, July 4, 2015

Κατάγγειλε κι εσύ τον ΣΚΑΪ στην ΕΣΗΕΑ


Σε καλώ να καταγγείλεις τον ΣΚΑΪ στην ΕΣΗΕΑ για την απίστευτη προπαγάνδα, τρομοκράτηση, και διασπορά ψευδών ειδήσεων, στα οποία επιδίδεται ο ΣΚΑΪ όλη την ημέρα. Το site της ΕΣΗΕΑ είναι http://www.esiea.gr/epikoinonia/

Σου παραθέτω τη δική μου καταγγελία για να πάρεις ιδέες:



Κάνε την καταγγελία και κοινοποίησε την ανάρτηση




6 comments:

  1. Απο το πρωι της 4-7-2015 ο ΣΚΑΙ εχει ως καλεσμενους μονο ανθρωπους που υποστηριζουν τον "ΝΑΙ" στο δημοψηφισμα.
    Αναφερουν πως σημερα υπαρχουν ελλειψεις στα τροφιμα και σε ειδη πρωτης αναγκης και πως τις επομενες μερες το οριο αναληψεως θα μειωνεται συνεχως,ενω συντομα το εθνικο νομισμα θα ειναι η δραχμη,καθως και οτι θα γινει κουρεμα καταθεσεων ανω των 8000 ευρω (κατι που απογορευει ο ELA.
    https://www.ecb.europa.eu/press/key/date/2014/html/sp141120.en.html)
    Καταστροφολογουν συνεχως και περιγραφουν σεναρια οπου η Τουρκια θα αγορασει τα νησια,η τουρκιαθα βρει ευκαιρια να καταλαβει στρατιωτικα την Ροδο κτλ.
    Εφτασαν στο σημειο να προβλεπουν εμφυλιο,με τον καλεσμενο κ.Σφακιανακη να λεει πως ο μονος λογος που δεν εχει ξεκινησχει ειναι πως δεν εχουμε οπλα.
    Τρομοκρατηση και διασπορα ψευδων ειδησεων ειναι μια προχειρη περιγραφη που μπορω να κανω γιαυτα που προβαλουν ως ενημερωση.

    ReplyDelete
  2. Γνωριζουμε οτι τα καναλια ιδιωτικα και μη ηταν πολιτικα εξαρτημενα και χωρις να σημαινει οτι εγκρινουμε το αποδεχομαστε εχοντας ο καθενας τα κριτηρια του να επιλεγει τι βλεπει και τι κραταει απο αυτα που του σερβιρουν...
    Αυτο ομως που συμβαινει την τελευταια εβδομαδα ειναι πρωτογνωρο..!!
    Νιωθουμε κυριολεκτικα ερμαι στα χερια οσων χρησιμοποιουν το μεσο τηλεοραση σαν βομβες διασπορας..
    Ποιος μας προφυλασσει απ τον τρομο που σπερνουν; Πως να πεισω την 80χρονη μανα μου οτι δεν θα ζησει την πεινα του 40 και του 50;;
    Το συνταγματικο μας δικαιωμα για αντικειμενικη ενημερωση ποιο mega και ποιος σκαι εχει δικαιωμα να ποδοπατα απροκαλυπτα θρασυτατα και λυσσαλεα ;;;
    Εσεις τι ρολο παιζετε σε ολο αυτο;
    Οταν βγαινει ο πορτοσαλτε στις 2/7/15 στις 18;00 στην εκπομπη του Μπογδανου και προκαλει τους υπουργους του συριζα να πανε στα ατμ για δουμε ποσο ξυλο η γιαουρτι θα φανε οπως παλιοτερα συνεβαινε με τη νδ και πασοκ δεν προκαλει σε βια; δεν παρακινει σε τραμπουκισμους;
    Αυτο λεγεται ενημερωση;;;
    Ποσο λοβοτομημενους μας θεωρουν πια;;

    ReplyDelete
  3. Η ημερομηνια στο mail που εστειλα για τον προτοσαλτε ειναι 3/7/15 στην εκπομπη μπογδανου..οχι οτι θα γινει κατι αλλα ...λεμε τωρα

    ReplyDelete
  4. Όπως γνωρίζετε, από το πρωί της 4ης Ιουλίου 2015 και εν όψει του δημοφηφίσματος της επόμενης ημέρας, ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός "Σκάι" προπαγανδίζει απροκάλυπτα υπέρ της εκλογής "ΝΑΙ", κινδυνολογώντας, τρομοκρατώντας και ντοπάροντας με διασπορά φημών και ψευδών "ειδήσεων", όπως: ότι αν επικρατήσει το "ΟΧΙ" θα υπάρξουν ελλείψεις σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ότι θα υπάρξει τουρκική εισβολή στην Ελλάδα, ότι θα ξεκινήσει εμφύλιος πόλεμος, ότι η χώρα θα μεταβεί σε εθνικό ή διπλό νόμισμα κλπ.

    Ως Έλλην και Ευρωπαίος πολίτης ΑΠΑΙΤΩ:
    την από πλευρά σας άμεση εκκίνηση των διαδικασιών, τις οποίες ΟΦΕΙΛΕΙ να προβλέπει το καταστατικό του συλλογικού οργάνου σας (ΕΣΗΕΑ), προκειμένου για την επιβολή πειθαρχικών και οποιωνδήποτε άλλων προβλεπομένων ποινών στην εν λόγω ραδιοτηλεοπτική εταιρεία,

    καθώς και πλήρη ανακοίνωση της επιβολής αυτών των ποινών από τον ημερήσιο τύπο, αλλά και την υποχρεωτική αναμετάδοσή τους από τους ειδησεογραφικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς όλης της επικράτειας.

    ReplyDelete
  5. Στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ 9 δημοσιογράφοι για την προπαγάνδα
    Λογοδοτούν



    Μετά τη βροχή καταγγελιών από πολίτες που «αγανάκτησαν» από τον τρόπο που συγκεκριμένα μέσα και δημοσιογράφοι κάλυψαν την περίοδο προ του δημοψηφίσματος, η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να καλέσει στο Πειθαρχικό της 9 δημοσιογράφους, προκειμένου να ελέγχθουν για το αν τήρησαν τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας ή όχι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mediatvnews οι πρώτες κλήσεις αφορούν στους Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρετεντέρη, Μαρία Σαράφογλου και Μανώλη Καψή από το Mega, τους Σταμάτη Μαλέλη και Νίκο Κονιτόπουλο (αρχισυντάκτη της εκπομπής του Κώστα Μπογδάνου που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ), τους Άρη Πορτοσάλτε και Δημήτρη Οικονόμου από τον ΣΚΑΙ και την Μαρία Χούκλη από τον ΑΝΤ1.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ίδιο μέσο την ώρα που συνεχίζονται οι καταγγελίες πολιτών προς την ΕΣΗΕΑ, χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι «περιέργως» βίντεο που αποδεικνύουν την προπαγανδιστική στάση συγκεκριμένων δημοσιογράφων αλλά και καναλιών εν γενεί «εξαφανίζονται» από τον ιντερνετικό αέρα των webtv τους.

    Υπενθυμίζεται ότι μετά από πλήθος καταγγελιών που έγιναν από πολίτες για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από τα ΜΜΕ πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το ΕΣΡ προχωρεί επίσης αυτεπάγγελτα σε έλεγχο όλων των στοιχείων για να λάβει στις συνέχεια τις αποφάσεις που προβλέπονται από το νόμο.

    Στις 29 Ιουνίου το ΕΣΡ είχε απευθύνει στους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας σύσταση για την τήρηση της ισομέρειας, της αντικειμενικότητας και του σεβασμού στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ενώ την 1η Ιουλίου το ΕΣΡ με νέα του επιστολή εφιστούσε την προσοχή των υπευθύνων των ειδησεογραφικών εκπομπών ως προς την ισομερή μετάδοση των απόψεων του ΝΑΙ και του ΟΧΙ. Το Συμβούλιο επανήλθε με νέα του οδηγία στις 3 Ιουλίου, σύμφωνα με την οποία υποδείκνυε σε όλους τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας «κατά τη διάρκεια της προ του δημοψηφίσματος ημέρας, καθώς και κατά την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 και μέχρι τις 19:00 να μην μεταδίδουν διαφημιστικά μηνύματα και συγκεντρώσεις ή άλλες εκδηλώσεις των Επιτροπών Υποστήριξης ή των κομμάτων, με εξαίρεση τις δηλώσεις των επικεφαλής των Επιτροπών Υποστήριξης και των αρχηγών κομμάτων που γίνονται κατά τη διάρκεια της δημοψηφισματικής διαδικασίας». «Κατά τον ίδιο χρόνο δεν επιτρεπόταν και η μετάδοση δημοσκοπήσεων και η διοργάνωση συζητήσεων με προδημοψηφισματικό περιεχόμενο, πράγμα που δεν τηρήθηκε, αν και η επικεφαλής του ΕΣΡ Λίνα Αλεξίου είχε τηλεφωνήσει και προσωπικά στους υπεύθυνος των τηλεοπτικών σταθμών προκειμένου να τους προειδοποιήσει.

    Νωρίτερα, σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) ανέφερε ότι «με λύπη διαπίστωσε ότι αποσιωπήθηκαν και δεν εισακουστήκαν τόσο οι προτροπές της, όσο και οι υποδείξεις της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, κατά την προ του δημοψηφίσματος περίοδο, ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να παρουσιάζουν τις ειδήσεις με τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία που απαιτούν οι συνθήκες, ανεπηρέαστοι από τις τυχόν προσωπικές τους πεποιθήσεις, ώστε να διαφυλάσσεται η αντικειμενικότητα και να μην προκαλείται αναίτια σύγχυση και πανικός στο κοινό, δεν εισακούστηκαν από μικρή αλλά προβεβλημένη μερίδα ραδιοτηλεοπτικών κυρίως ΜΜΕ».

    Υπενθυμίζεται επίσης ότι ήδη έχει υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση και διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για τον τρόπο που τα κανάλια κάλυψαν το θέμα του δημοψηφίσματος. Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο από τον τρόπο που προέβαλαν το θέμα παραβιάστηκε η εκλογική νομοθεσία.

    Επιπλέον και η Βουλή θα εξετάσει ενδεχόμενες παραβιάσεις των ΜΜΕ κατά την προεκλογική περίοδο.


    http://tvxs.gr/news/internet-mme/sto-peitharxiko-tis-esiea-9-dimosiografoi-gia-tin-propaganda-yper-toy-nai

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...