Sunday, December 29, 2013

Ο ρόλος της Athens Voice






Σήμερα (29-12-2013) κάποιος fb φίλος πόσταρε ένα άρθρο της Athens Voice με φωτογραφίες του Δημήτρη Μπούρα. Το άρθρο έχει ημερομηνία 3-11-2013 και αρθρογράφος είναι ο Δημήτρης Καραθάνος. Τίτλος του άρθρου "Η πρέζα, όπως είναι".

Γύρω στις 19:30 έγραψα αυτό το σχόλιο στον τοίχο μου στο fb:

"για πρώτη φορά θα ποστάρω άρθρο της Athens Voice για να καταλάβουν και οι πλέον ανόητοι το ρόλο της :

Άρθρο για την πρέζα, 43 φωτογραφίες με πρεζάκια να βαράνε στα χέρια στα μπούτια στα γεννητικά όργανα, και όπου έχει απομείνει φλέβα, σπασμένες φλέβες, μολυσμένες πληγές, και τσούπ ο επίλογος:

φωτογραφία του Athens Plaza, συνθήματα γραμμένα στα ρολά: "Ουστ από δω", "Ουστ" και "Πολυτέλεια τέλος" και τύπος/τύπισσα στα μαύρα με κουκούλα, σακίδιο και πέτρες στα χέρια.

Συμπέρασμα: πρεζάκιας= εχθρός του καπιταλισμού= αναρχικός=  μπάχαλος

Καλώ τον Δημήτρη Καραθάνο, που καμώνεται πως αρθρογραφεί, αλλά και τους υπόλοιπους συντάκτες, αρχισυντάκτες κλπ, να πάρουν πρέζα και μετά να προσπαθήσουν να πετάξουν πέτρα, να σκεφτούν, να αντιδράσουν, να γράψουν ένα σύνθημα, , να φωνάξουν ένα σύνθημα ή έστω να παραμείνουν ξύπνιοι.

Ζώα της Athens Voice, ζώα αναγνώστες της φυλλάδας."

Προσπαθώ να στείλω αυτό το σχόλιο στην Athens Voice, αλλά δεν τα καταφέρνω να δημοσιευτεί…

Παρ' όλα αυτά, κανένα μισάωρο μετά αρχίζουν να εμφανίζονται σχετικά σχόλια άλλων, που υποθέτω πως διάβασαν το σχόλιό μου στο fb:

"Να μας εξηγησει ο συντακτης του αρθρου τι σχεση εχει η τελευταια φωτο με τις προηγούμενες"

"Καλά βρε απαράδεκτοι... Ο αναρχικός της τελευταίας φωτογραφίας τι σχέση έχει με τις υπόλοιπες που απεικονίζουν τους τοξικομανείς;; Τι θέλετε να πείτε;; ότι όποιος αντιστέκεται και αντιδρά είναι εθισμένος σε ουσίες και δεν ξέρει τι κάνει και καλά;;;"

"Στην τελευταία φωτογραφία που βρίσκεται ο τοξικομανής;;"

"Αλήθεια η τελευταία φωτογραφία τι σχέση έχει με τα ναρκωτικά;;"

Φίλος στο fb με ενημερώνει: ".. και εδώ είναι όλες οι φωτογραφίες του project του φωτογράφου, στις οποίες φυσικά δεν συμπεριλαμβάνεται η τελευταία.."

Μπαίνω στη σελίδα του φωτογράφου, όπου πράγματι απουσιάζει μόνο η τελευταία φωτογραφία:


Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τίτλος που δίνει ο ίδιος ο φωτογράφος στην ομάδα αυτών των φωτογραφιών του:

"Accusing The Victims Of Being The Perpetrators"
[Κατηγορώντας Τα Θύματα Πως Είναι Θήτες"]

Ενώ υπάρχει και το Project Summary:

Drawing attention to a growing humanitarian crisis that is festering in the shadow of an economic meltdown, and to the current state policy of protecting public health by penalizing rather than treating the vulnerable social groups that have been branded as transmitters of disease.

[Περίληψη Έργου: Εφιστώντας την προσοχή σε μια αυξανόμενη ανθρωπιστική κρίση που κακοφορμίζει στη σκιά της οικονομικής κατάρρευσης, αλλά και στην τρέχουσα πολιτική προστασίας της δημόσιας υγείας, η οποία ποινικοποιεί παρά θεραπεύει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που έχουν χαρακτηριστεί ως μεταδότες ασθενειών.]

Ο Δημήτρης Καραθάνος και η Athens Voice, όμως, στο άρθρο του λέει τα ακριβώς αντίθετα για την πρόθεση του φωτογράφου: "Προπάντων, οι προβοκατόρικες φωτογραφίες των τοξικοεξαρτημένων του Δημήτρη Μπούρα δίνουν το μέτρο της υποκρισίας μας. Δακτυλοδείχνουν αυτό που επιλέγουμε να αγνοούμε".  

Σε απλά ελληνικά, ο φωτογράφος θέλει να καταγγείλει την πολιτεία που ποινικοποιεί αντί να θεραπεύει, ενώ ο αρθρογράφος μας ενημερώνει πως πρόθεση του φωτογράφου είναι να συνειδητοποιήσουμε την υποκρισία μας ως πολίτες.

Βάζει και ως επίλογο μια φωτογραφία, άσχετη με το πρότζεκτ, με έναν κουκουλοφόρο με σακίδιο πλάτης και πέτρες στα χέρια, μπροστά από το Athens Plaza, με κατεβασμένα ρολά και γκράφιτι "Ουστ από δω", "Ουστ" και "Πολυτέλεια τέλος", και η προπαγάνδα ολοκληρώνεται.


UPDATE (λίγο μετά τις 12:00):



Ακολουθεί η συζήτηση που είχα με τον φωτογράφο, τον Δημήτρη Μπούρα:

9:33 Diogenis OSkilos

Χαίρετε, θέλω να σας κάνω μια ερώτηση. Στην Athens Voice υπάρχει άρθρο (3-11-2013) με μια σειρά φωτογραφιών τοξικοεξαρτημένων.

Η τελευταία φωτογραφία του άρθρου είναι άσχετη με τις υπόλοιπες, και μπήκα στη σελίδα σας (http://dimitriosbouras.com/accusing-the-victims-of-being-the-perpet#/id/i6684170) όπου διαπίστωσα πως αυτή η φωτογραφία απουσιάζει.

Είναι δικιά σας αυτή η τελευταία φωτογραφία; Κι αν είναι, σε ποιό πρότζεκτ την εντάσσετε;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας;

9:47 Diogenis OSkilos

http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/photo-voice/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%AD%CE%B6%CE%B1-%CF%8C%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9

10:43 Dimitris Bouras

Καλησπέρα Μόλις έλαβα τα 2 μηνύματα. Οι φωτογραφίες ΔΕΝ είναι δική μου επιλογή και ούτε αποτελούν όλες αυτές την έκθεση ή κάποιο 'πρότζεκτ'. Το άρθρο ΔΕΝ το έγραψα εγώ ούτε και την επιλογή των φωτογραφιών. Ο συντάκτης 'πήρε' φωτογραφίες μου (γενικότερα) και στο τέλος έβαλε και την συγκεκριμένη που ρωτάτε... Είναι από την Αθήνα το 2011, και ούτε και εγώ γνωρίζω γιατί την έβαλε. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δικό μου το άρθρο, οπότε ούτε και γνωρίζω... και εγώ είχα την ίδια απορία...

10:46 Diogenis OSkilos

ευχαριστώ για την απάντηση, αν έχετε χρόνο διαβάστε σας παρακαλώ το κείμενό αυτό στο blog μου, γιατί θεωρώ πως σας εκθέτει το συγκεκριμένο άρθρο της Athens Voice...
http://diogenisoskilos.blogspot.gr/2013/12/athens-voice.html

10:59 Dimitris Bouras

Ευχαριστώ πολύ!

11:00 Diogenis OSkilos

έχω την άδειά σας να κοινοποιήσω αυτήν εδώ τη συνομιλία μας στο blog μου;

11:07 Dimitris Bouras

Φυσικά μιας και ότι λέω είναι και αυτό που ισχύει. Σε κάθε περίπτωση όμως, μιας και μου πήρε συνέντευξη, δεν πιστεύω ότι ο κ. Καραθάνος είχε κάποια πρόθεση σαν αυτή που υποστηρίζετε στα γραφόμενά σας. Αλλά αυτό, μαζί με όλα τα άλλα, αποτελεί προσωπική μου άποψη μετά από την μεταξύ μας κουβέντα. Για το συγκεκριμένο άρθρο δεν είχα καμία συμμετοχή ή άποψη.

11:13 Diogenis OSkilos

ευχαριστώ και πάλι, πρόθεσή μου είναι να προστατέψω ανθρώπους σαν κι εσάς, καθώς η Athens Voice συστηματικά παραποιεί και παραπληροφορεί, και όπως κι εσείς διαπιστώνετε δεν μπορεί να εξηγηθεί το πώς και το γιατί το άρθρο κλείνει με αυτήν τη φωτογραφία, καθώς και το πώς και το γιατί ο Καραθάνος δεν μπήκε καν στον κόπο να διαβάσει το Project Summary που γράψατε για τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, και με το κείμενό του παρουσιάζει τις προθέσεις σας εντελώς αντίθετες με αυτές που εσείς ο ίδιος δηλώνετε στη σελίδα σας.

11:23 Dimitris Bouras

δεν θα διαφωνήσω... και πάλι ευχαριστώ γιατί όπως κατάλαβα, και αυτό με ενδιαφέρει, τις προθέσεις μου τις καταλάβατε όπως και την άποψη μου για το θέμα αυτό αλλά και 'γενικότερα'. Για όλους τους λόγους και πολλούς ακόμη ΔΕΝ δουλεύω με Ελλάδα (Ελληνικά μέσα) και γενικότερα ΔΕΝ δημοσιεύω με το δικό μου όνομα - περισσότερο για προσωπική μου προστασία. ΔΕΝ θέλω να προβληθεί το πρόσωπο μου και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να βγαίνω 'μπροστά' από το/τα θέμα/-τα...

11:26 Diogenis OSkilos

ευχαριστώ, καλή συνέχεια στην πολύ καλή δουλειά που κάνετε

11:27 Dimitris Bouras

Χάρηκα την κουβέντα
Καλό μας βράδυ - καλή συνέχεια.

8 comments:

  1. Η Athens Voice είναι η καθηγήτρια της Παντειού που νομίζει ότι είναι συγγραφέας

    ReplyDelete
  2. lol nai, oi anarxikoi den pernete narkwtika, me tsagaki thn bgazete!!!

    ReplyDelete
  3. ποιο γιδι διαβαζει 'athens voice' τελοσπαντων?

    ReplyDelete
  4. Διογένη αγαπητέ γιατί χάθηκες?

    ReplyDelete
    Replies
    1. επανήλθα: "Γάμα τον Σύντροφό σου", ένα νεοφιλελεύθερο παραμύθι (και ταυτόχρονα μια πέρα για πέρα αληθινή ιστορία): http://diogenisoskilos.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html

      Delete
    2. Διαβάζοντας το κείμενο ήρθε συνειρμικά στο μυαλό μου η εποχή των εκτυπωμένων περιοδικών των 90s (βλέπε: Max, ΚΛΙΚ, Nitro και λοιπών βιτρίνων 'κοινωνικών ηθών', 'τζάμπα χρήματος', και 'εύκολης γκόμενας'), που έφεραν στην απροετοίμαστη νέα Ελλάδα τον ψυχισμό των τυράννων και των δούλων. Τελικά σήμερα το ίδιο φαινόμενο επαναλαμβάνεται, online, δηλαδή χωρίς καν να χρειάζεται εκτύπωση σε χαρτί...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...