Sunday, March 17, 2013

Είσαι Χρυσαυγίτης; Είσαι Άντρας που Γαμεί και Δέρνει!







Αγαπητοί νέοι άρρενες έφηβοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, σκαρφίστηκα ένα σύνθημα για εσάς:



"Δεν είσαστε Άντρες που Γαμούν και Δέρνουν,

μα Κότες Λειράτες που τον Κρυφο-Παίρνουν"



Και για να προλάβω άδικες (προς τον γράφοντα) κριτικές, περί σεξισμού στο σύνθημα, να προσθέσω πως δεν έχω κανένα θέμα με κάποιον που τον παίρνει και το ευχαριστιέται και το λέει -ή δεν το λέει, ανεξαρτήτως φύλου. Ο καθένας είναι -και πρέπει να είναι- ελεύθερος να διαχειρίζεται τις σωματικές του οπές όπως ο ίδιος επιθυμεί. Επίσης, δεν θεωρώ τους στρέιτ ανώτερους από τους γκέι, ούτε τους άνδρες ανώτερους από τις γυναίκες με καμία έννοια, ούτε και το να γαμάς ανώτερο από το να γαμιέσαι. Άλλωστε, μιας και σας αρέσει, υποτίθεται, η αρχαιοελληνική μυθολογία, ο Τειρεσίας που πέρασε μέρος της ζωής του ως γυναίκα, και μέρος της ζωής του ως άνδρας, όταν ρωτήθηκε από τον Δία και την Ήρα "Ποιος ηδονίζεται περισσότερο κατά την ερωτική πράξη, ο άνδρας ή η γυναίκα;", ο Τειρεσίας απάντησε: "Αν διαιρούσαμε την ηδονή σε μέρη δέκα, ένα θα έπαιρνε ο άντρας και εννιά η γυναίκα". Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να προσβληθεί κάποιος ομοφυλόφιλος, αλλά το point μου έχει να κάνει με το πόσο "άντρες" είναι αυτοί που το παίζουν "άντρες". Μιλάω στη γλώσσα των εκκολαπτόμενων Χρυσαυγιτών, ευχόμενος να τους κάνω να σκεφτούν πάνω σε αυτά που πιστεύουν και υποστηρίζουν, καθώς θεωρώ πως στην πραγματικότητα δεν έχουν κάνει την παραμικρή σκέψη επάνω σε αυτά.


Το τι πιστεύω θα το διατυπώσω τώρα και θα το αναπτύξω στη συνέχεια:


Αυτό που σπρώχνει τους νέους άρρενες έφηβους στο να ακολουθούν τη Χρυσή Αυγή, είναι το αίσθημα κατωτερότητας που έχουν οι μη σχηματισμένοι ακόμα ως άνδρες έφηβοι που γίνεται ακόμα εντονότερο λόγω και των καταπιεστικών και ψυχολογικά ακυρωτικών συνθηκών που επικρατούν εν μέσω κρίσης.


Η Χρυσή Αυγή αυτό που τους υπόσχεται είναι αυτό που σε αυτή την ηλικία οι νέοι αυτοί ποθούν διακαώς: Βαρβατίλα και Μούσκουλα.


Η Χρυσή Αυγή προσφέρει μια φαντασίωση και ένα πλαίσιο υπεραναπλήρωσης της μειονεξίας που αισθάνεται το αγόρι που δεν είναι ακόμα άνδρας.


Αντιγράφω από το Psycologynet.gr:  http://www.psychologynet.gr/article.php?item=81:


"[Υπεραναπλήρωση:] Κατά την Ατομική Ψυχολογία [του Alfred Adler] η ανάπτυξη του ανθρώπου και η εξέλιξη της προσωπικότητας ρυθμίζονται βάσει του αισθήματος μειονεξίας που βιώνει το άτομο και της τάσης του καθ’ όλη την πορεία της ζωής του να αναπληρώσει αυτό το συναίσθημα. Το άτομο προσπαθεί να αποκτήσει κύρος, δύναμη και αναγνώριση. Η επιθυμία αυτή προσκρούει σε διάφορα ατομικά ή κοινωνικά εμπόδια και άλλοτε συνειδητά ή ασυνείδητα αναπτύσσεται ένα αίσθημα αδυναμίας για το ξεπέρασμα των εμποδίων που ονομάζεται αίσθημα μειονεξίας. Το αίσθημα μειονεξίας, ενισχυόμενο και από τυχόν υπάρχοντα σωματικά ελαττώματα ή αλλεπάλληλες απογοητεύσεις και ταπεινωτικές εμπειρίες, δημιουργεί στο άτομο το σύμπλεγμα κατωτερότητας, και αυτό πλέον καθορίζει και ρυθμίζει τη συμπεριφορά και την πορεία της ζωής του.
Το άτομο που αναπτύσσεται και διακατέχεται από το σύμπλεγμα κατωτερότητας διαμορφώνει μια εικόνα για τον εαυτό του ότι είναι "αδύναμο" και ότι δεν διαθέτει δυνάμεις και προσόντα για να πορευτεί στη ζωή του. Έτσι, αναζητά διαφορετικούς ή έμμεσους τρόπους για να μπορέσει να λάβει αναγνώριση και επιβεβαίωση και διαμορφώνει μια τάση αναπλήρωσης και διαμόρφωσης ενός προσωπικού πλάνου/σχεδίου ζωής."


Όποιος ή όποια λοιπόν αισθάνεται ασφαλής και κατασταλαγμένος σχετικά με την σεξουαλικότητά του, δεν τον αφορά η σεξουαλικότητα των υπολοίπων ανθρώπων. Δεν γυρνάει στους δρόμους της Αθήνας για να δείρει ομοφυλόφιλους. Όπως όποιος αισθάνεται ασφάλεια με την ευφυΐα του, δεν γυρίζει από 'δώ κι από κει προσπαθώντας να αποδείξει την ευφυΐα του, ούτε υποτιμά όσους δεν είναι το ίδιο ευφυείς. Όπως όποιος είναι δημιουργικός ασχολείται με το έργο του και δεν κατακρίνει τους άλλους που δημιουργούν ή όσους δεν δημιουργούν. Όπως όποιος γενικά είναι ικανοποιημένος με τη ζωή του και τις επιλογές του, δεν αφιερώνει το χρόνο του στο να κατακρίνει τις ζωές και τις επιλογές των άλλων.


Αντιθέτως, είναι, για παράδειγμα, οι χριστιανοί που προσπαθούν να σε πείσουν να πιστέψεις, και δαιμονοποιούν όσους δεν πιστεύουν. Και όχι οι άθεοι, που μπορεί να θεωρούν ανόητους όσους πιστεύουν, αλλά δεν κάνουν ιεραποστολές για να σε πείσουν να μην πιστεύεις. Γιατί είναι οι χριστιανοί εκείνοι που είναι γεμάτοι ενδόμυχες αμφιβολίες, και γεμάτοι ένστικτα που καταπνίγουν λόγω της πίστης τους. Είναι οι δυστυχισμένοι άνθρωποι αυτοί που θα κρίνουν τις επιλογές σου ως ανήθικες, ανώριμες, ή ανεπίτρεπτες, και όχι οι ευτυχισμένοι που πάντα θα σε προτρέψουν να ζήσεις όπως εσύ επιθυμείς και να αποδέχεσαι το διαφορετικό.


Αυτός είναι ο λόγος που ο Καθολικισμός είναι βουτηγμένος στην παιδεραστία, και η Ορθοδοξία βουτηγμένη στον αλληλοσοδομισμό. Είναι η διαδικασία της υπεραναπλήρωσης που κάνει τον εκάστοτε Πάπα να βγάζει πύρινους λόγους εναντίων της παιδεραστίας, και τους Ορθόδοξους Ιεράρχες να χαρακτηρίζουν κουσούρι, αρρώστια, και αμαρτία την ομοφυλοφιλία. Είναι η μειονεξία που τους προκαλεί ο όρκος αγνότητας που έχουν δώσει που τους κάνει να ωρύονται για την ανωμαλία του σοδομισμού, αλλά ταυτόχρονα να γαμάνε ανήλικα αγοράκια από τον κώλο.  


Ο/Η ευτυχισμένος/η ομοφυλόφιλος/η δεν ασχολείται με τη σεξουαλικότητα των στρέιτ γιατί δεν τον/την αφορά, όπως και ο/η ευτυχισμένος/η στρέιτ δεν ασχολείται με τη σεξουαλικότητα των ομοφυλόφιλων καθώς δεν τον/την αφορά. Είναι ο άνδρας που δεν μπορεί να βρει ταίρι που θα δηλώσει ανώτερος από τον ομοφυλόφιλο, είναι ο κρυφογκέι και ο καταπιεσμένος ομοφυλόφιλος που θα καταφερθούν ενάντια των ομοφυλόφιλων, και είναι ο τρελά στερημένος και ο τρελά καταπιεσμένος ομοφυλόφιλος που θα κάνει σημαία του την απέχθειά του προς τους ομοφυλόφιλους, γιατί οι ομοφυλόφιλοι έχουν κάτι που δεν έχουν οι ίδιοι: γαμιούνται/γαμάνε όπως θέλουν, έχουν τη σχέση, τον/την σύντροφο -ή τους συντρόφους- που θέλουν.


Κάντε μια παύση. Σκεφτείτε λίγο: Τι λόγο έχει ένας άνθρωπος να οργανώσει μαζί με φίλους του το τύπωμα φυλλαδίων κατά των ομοφυλόφιλων; Να οργανώσει κυνήγι ομοφυλόφιλων στο κέντρο της Αθήνας; Κι επειδή στο κυνήγι των μεταναστών έχουν οι Χρυσαυγίτες και κάποια "επιχειρηματοφανή" μουγκρητά να παραθέσουν, ενάντια στους ομοφυλόφιλους τι πρόβλημα έχουν; Ποιο είναι το επιχείρημα; Ότι τι;   


Μήπως οι ομοφυλόφιλοι ευθύνονται για την σάπια οικονομία της ευρωζώνης; Μήπως οι ομοφυλόφιλοι σου έβαλαν χαράτσι στο πατρικό σου; Μήπως οι ομοφυλόφιλοι σου παίρνουν τις δουλειές; Μήπως οι ομοφυλόφιλοι σου πήδηξαν τη γκόμενα;


Θα μου πείτε τώρα με ποια αφορμή τα γράφω όλα αυτά.


Η αφορμή ήταν ο Γιώργος Κατίδης (ή καλύτερα "Κοτίδης"), ένα βαθιά αμόρφωτο πιτσιρίκι είκοσι χρονών, attention whore, και θύμα του Κασιδιάρικου macho lifestyle, που πληρώνεται από την ΠΑΕ ΑΕΚ για να παίζει μπάλα, και έχει tattoo "get rich or die trying". Ο Κοτίδης χαιρέτησε ναζιστικά κατά τη διάρκεια πανηγυρισμού για το νικητήριο γκολ που σημείωσε. Όταν μετά ρωτήθηκε επ' αυτού είπε πως χαιρέτησε έτσι επειδή πίστεψε πως χαιρετώντας όπως η Χρυσή Αυγή θα ξεσηκώσει τα πλήθη, και μετά είπε πως απλά έδειχνε έναν φίλο του στην εξέδρα στον οποίο αφιέρωνε το γκολ, και πρόσθεσε πως γι αυτόν δεν σημαίνει τίποτα ο χαιρετισμός και πως δεν έχει σχέση με αυτά τα πράγματα. Στη συνέχεια έφυγε εσπευσμένα για Ιταλία ενώ η ΠΑΕ ΑΕΚ τον είχε καλέσει ήδη σε απολογία.


Και στο καπάκι μου ήρθε στο μυαλό ένας άλλος εικοσάχρονος, ο Νίκος Ρωμανός. Ο Νίκος Ρωμανός, παρόλο που βασανίστηκε, διαπομπεύτηκε, και παιζόταν η ελευθερία του, ανέλαβε γραπτώς την ευθύνη της πράξης του και φώναξε μαζί με τους συντρόφους του ενώ τον πήγαιναν δεμένο πισθάγκωνα στο κρατητήριο "Ζήτω η Αναρχία, Κουφάλες!".


Αν εσείς Χρυσαυγιτάκια αναζητούσατε ανάμεσα στους δύο, ποιος είναι άντρας και ποιός κότα λειράτη, τι θα λέγατε; Ποιος είναι άντρας, όπως το έχετε εσείς στο κεφάλι σας; Ο Ρωμανός που τιμά την πράξη του (σωστή ή λάθος) και αναλαμβάνει τις ευθύνες του με ψηλά το κεφάλι περιφρονώντας τους δεσμώτες του, ή ο Κοτίδης που εφευρίσκει φτηνές δικαιολογίες, απαρνείται την πράξη του, και κρύβεται για να αποφύγει την λογοδοσία;


Μήπως όμως ο Κοτίδης έκανε ακριβώς αυτό που έκανε και το ίνδαλμά του ο Κασιδιάρης (ή καλύτερα Κοτοσιδιάρης); Μήπως αναπαρήγαγε την "αντρίκια" συμπεριφορά του κρυφογκέι Κοτοσιδιάρη; Που έριξε νερό στα μούτρα της Δούρου (αντρική πράξη πέρα για πέρα) λέγοντάς της "Ά να χαθείς βρε νούμερο" (όπως μιλάνε οι άντρες δηλαδή) και έριχνε απανωτά σκαμπιλάκια στην Κανέλλη (με αρενωπό τρόπο) λέγοντάς την "παλιοκουμμούνι" με θηλυπρεπή φωνούλα, και μετά κρυβόταν μέχρι να περάσει το αυτόφωρο, και αργότερα ζήτησε να αρθεί η ασυλία του (έξι μήνες μετά), αφού κατέθεσε μήνυση προς την Δούρου και την Κανέλλη υποστηρίζοντας πως τα έκανε αυτά επειδή τον πρόσβαλε η Δούρου και επειδή η Κανέλλη πήγε να τον χτυπήσει με την εφημερίδα;


Άντρας με τα όλα του φίλε μου εκκολαπτόμενε Χρυσαυγίτη ο Κοτοσιδιάρης.


Αν τέτοιος άντρας θες να γίνεις κι εσύ έφηβε Χρυσαυγίτη πάω πάσο.


Να ξέρεις πάντως πως όπως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, έτσι και τον άντρα δεν τον κάνουν τα μαύρα μπλουζάκια, τα μαύρα γυαλιά του Tom Cruise, το φτηνό τσαμπουκαλίκι σε αδύναμους μετανάστες, και τα μπράτσα τα χτισμένα με πρωτεΐνες στα γυμναστήρια.


Οι άντρες φίλε μου δεν πηγαίνουν στα γυμναστήρια να λατρέψουν το ανδρικό γυμνασμένο σώμα, δεν ξυρίζουν τα μπούτια τους, δεν αλείφονται με λάδια για να θαυμάζουν τα ψευτομούσκουλά τους στον καθρέφτη ψιλοπαίρνοντας μάτι τον καλογυμνασμένο χρυσαυγίτη πίσω τους, ούτε αποτριχώνουν τις κωλοτρυπίδες τους.



Φίλε έφηβε Χρυσαυγίτη ειλικρινά σου εύχομαι να τα σκεφτείς όλα αυτά για να έχεις μια καλή ενηλικίωση,
με αγάπη Διογένης ο σκύλος





29 comments:

  1. Πολυ καλο κειμενο!

    ReplyDelete
  2. Οι αντρες της Χ.Α ειναι αντρες με τα ΟΛΑ ΤΟΥΣ !! Πραγνατικοι αντρες και οχι σαν κατι ψευτοαπλυτους. Ρωτηστε και εμας που μας εχουν κανει τον κωλο σαν ποτηρι Σαμπανιας...

    Βανεσσα και Παολα

    Υ.Γ Οι Χρυσαυγητες πλενονται με καλυτερα σαπουνια απο τους υπολοιπους. Πραγματικα ΜΟΣΧΟΒΟΛΑΝΕ. Ανθρωπιλα.

    ReplyDelete
  3. Κ. ΚωτίδουMarch 18, 2013 at 1:44 PM

    Εξαιρετικό κείμενο, μόνο μια ένσταση. Αυτό το "Κοτίδης" που γράψατε, αν και αντιλαμβάνομαι ότι χρησιμοποιείται ως παράγωγο της "κότας", υφίσταται και ως επώνυμο... Το δικό μου. Και δε θέλω να έχω καμιά σχέση με αυτά τα υποκείμενα. Βέβαια το δικό μου γράφεται με "ω" αλλά ξέρω ότι υπάρχει και με "ο". Ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  4. · Δε μας ενδιαφέρει αν είναι ομοφυλόφιλοι ή όχι. Τι μας νοιάζει με τι αλείφονται;(!) Εκεί είναι η διαφωνία μας; Ποιός είναι πιο άντρας; (υπεραναπλήρωση...) Αφήστε τους να λύσουν μόνοι το ερωτικό τους και μην πέφτετε στην παγίδα του γενετισμού και των επιφανειακών κριτηρίων που καταγγέλετε, ακυρώνοντας έτσι, όποια άλλα επιχειρήματα.
    · Να βάλουμε τους γενναίους (μεγάλη κουβέντα) και τους δειλούς σε αντιπαράθεση. Έτσι θα τσακίσουμε το φασισμό, με αντιπαράθεση και όχι με την τσάκιση της αμάθειας.
    · Η δειλία δεν είναι τύπος ανθρώπου -έλεος- όλοι έχουν δικαίωμα στη ντροπή και την υποχώρηση. Ο ορισμός άλλωστε είναι ρευστός.
    · Θα ήταν καλύτερος, ως περήφανος φασίστας;

    ReplyDelete
    Replies
    1. δεν θα διαφωνήσω με τις ενστάσεις σου, αλλά όπως ξεκαθαρίζω και στο κείμενο "Μιλάω στη γλώσσα των εκκολαπτόμενων Χρυσαυγιτών"

      Delete
  5. Πολύ ωραίο κείμενο. Πολύ σωστή χρήση παραλληλισμών. Ένα μικρό συντακτικό μπέρδεμα ίσως στην παράγραφο με τους χριστιανούς. Κάτι δεν πάει καλά στην πρόταση.

    ReplyDelete
    Replies
    1. έχεις δίκιο, και το διόρθωσα (πιστεύω). Σε ευχαριστώ!

      Delete
  6. Δεν ξέρω αν είναι για γέλια μόνο ή και για κλάματα μσζί, αλλά πιστεύω τελικά πως είναι το πρώτο...Σκέψου μόνο πόσο σημαντικό είναι για τέτοια "κινήματα" να κάνουν συλλογή αποκλειστικά ηλιθίων...Ειδικά εδώ στην Ελλάδα...
    Γιατί άντε να κάτσει τώρα και να σκεφτεί ο καθένας τους, ότι τα περί Αρίας φυλής τα πρωτοείπαν απόγονοι των λεγόμενων Βαρβαρικών φύλων...you know αυτοί που "κρεμόντουσαν απο τα δέντρα όταν εμείς χτίζαμε την Ακρόπολη"...Εκεί θα φάει το πρώτο μεγάλο σκάλωμα το "ελληνο"φασιστοειδές...
    Που να του πεις κιόλας ότι οι Ναζί δανείστηκαν έναν Ρωμαϊκό χαιρετισμό (ως γνωστόν όλοι οι Ρωμαίοι ήταν ξανθοί γαλανομάτηδες), ένα σανσκριτικό-κιναζικό-ινδουιστικό σύμβολο που πρωτοεμφανίστηκε στο σημερινό Ιράν (ακόμα γνωστότεροι για το λευκό της επιδερμίδας τους και τα γαλανά μάτια τους αμφότεροι Κινέζοι και Ιρανοι) και πως ο πανύψηλος ηγέτης τους είχε πρότυπα από τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό (...ξανθοί γαλανομάτηδες greek lovers...με την τρίχα για πουλόβερ)...
    Το αν είναι για κλάματα έχει να κάνει με το, ότι προκειμένου να ταιριάξουν οι συγκεκριμένοι πανηλίθιοι κάπου, όπου θα νιώθουν άνετα αφενός με το πόσο ανίκανοι είναι, αφετέρου το μόνο που θα κάνουν θα είναι να κατηγορούν και να μισούν τους άλλους για την ανίκητη μ@λ@κία που τους δέρνει και την ανικανότητά τους (προς Θεού...μην παλέψουν μόνοι τους να γίνουν κάτι καλύτερο) θα δεχτούν την οποιαδήποτε ελαφρολαϊκή και "επηστυμονηκα ταικμιριομαινι" πατάτα που θα τους δικαιολογήσει μέσα τους το απύθμενο βάθος της άχρηστής τους ύπαρξης...

    ReplyDelete
  7. εξαιρετικος απλα να προσθεσω http://adf.ly/JmU30

    ReplyDelete
    Replies
    1. δεν ξέρω αν έβαλες το link έχοντας κάτι στο μυαλό σου, αλλά το link είναι παντελώς άσχετο με οτιδήποτε. (προσφορά για παιδική φανέλα ομάδας που μοίραζε περιοδικό)

      Delete
  8. ... επειδή η Κανέλλη πήγε να τον χτυπήσει με την εφημερίδα;
    Προσθήκη: Όχι με οποιαδήποτε εφημερίδα. Με τον Ριζοσπάστη παρακαλώ!

    ReplyDelete
  9. Αγαπητοί νέοι άρρενες έφηβοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, σκαρφίστηκα ένα σύνθημα για εσάς:



    "Δεν είσαστε Άντρες που Γαμούν και Δέρνουν,

    μα Κότες Λυράτες που τον Κρυφο-Παίρνουν ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΣΧΙΟΥΝ Κ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ!ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΕΧΩ Κ Α Ι ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ
    ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΚΡΑ

    ReplyDelete
    Replies
    1. εμένα μου φτάνει που έχεις επιχειρήματα φίλε μου...

      Delete
    2. Τώρα αν σου πω πως χέστηκαν αυτοί που βρίζεις ελπίζω να μην σοκαριστείς....

      Delete
  10. Κι από μένα εύγε, μαζί με μια καλοπροαίρετη διόρθωση: όχι λυράτη, αλλά λειράτη κότα. Το λειρί γράφεται με -ει-, ενώ με -υ- η λύρα. ;) Καλή συνέχεια στα γραπτά σου, το ευχαριστήθηκα το κείμενο!

    ReplyDelete
  11. Αγαπητέ κύριε Διογένη:

    Κε τώρα που πήρες πολλά από τα θετικά σχόλια, ήλθε ο καιρός να σου εκφράσω έναν προβληματισμό που δεν ξέρω αν πέρασε από το μυαλόν σου. Ένα σχόλιο που αν κε είχα διαβάση εξαρχής το κείμενο σου, δεν σου έκανα δια να μην στο χαντακώσω. Αλλά ο Καιρός Γαρ Συννεφιασμένος, οπότε το σχόλιον:

    Κύριε Διογένη, πιστεύης πραγματικά πως κάποιος χρυσαυγήτης (μιας κε σε αυτόν απευθύνεσαι) θα κάτση να διαβάση με υπομονήν το πόστ σου κε να προβληματιστή; Το μόνο που θα έκανε αν έπεφτε στα μάτια του, θα διάβαζε οτι κάτι κάτι γράφης δια τους χρυσαυγήτας (εφόσον είναι στον τίτλον), θα έβλεπε οτί δεν είσαι χρυσαυγήτης ο ίδιος κε χωρίς να διαβάση ΜΙΑΝ ΓΡΑΜΜΗΝ από αυτά που γράφης (του είναι κε κόπος)θα σου έγραφε "αντε γαμήσου παλιοαδερφή" (με την γνωστή σε όλους μας ανορθογραφίαν του). Υπάρχη λόγος που τους αποκαλούμε "ούγκανα".

    Μήν το πάρης προσωπικώς. Είναι κε προβληματισμός ώς κε προς τα δικά μου πόστ, αλλά κε πολλών άλλων. Τα γράφουμε δια τα διαβάσουμε εμείς που ήδη συμφωνούμε (ή τουλάχιστον προβληματιζόμαστε το ίδιο) ή τρέφουμε ελπίδες δια κάτι περισσότερον;

    Εδώ σε θέλω,
    Dr.Φλάντζας

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ενδιαφέρον ερωτήματα, αν και λίγο οξύμωρο να αναφέρεσαι στην έλλειψη ορθογραφίας των αυγών σε ένα κείμενο με ρήματα σε -η, συνδέσμους όπως το "κε" και άλλες ανορθογραφίες. Ας αρχίσουμε την αλλαγή σιγά σιγά από τους εαυτούς μας...

      Delete
    2. Ενδιαφέρον το ερώτημα, ή ενδιαφέροντα ερωτήματα. Υπέπεσα και εγώ...

      Delete
  12. Εκτιμώ ιδιαίτερα εδώ και καιρό και το θυμίζω με την ευκαιρία, το σύνθημα που εμφανίστηκε σε πλακάτ διαδήλωσης ομοφυλοφύλων κατά της Χ.Α. "ΗΛΙΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ!" Και είναι το μωρό μου, δεν είναι;

    Μ.Μ.

    ReplyDelete
  13. Του Ρωμανού δεν παιζόταν η ελευθερία του αλλά είχε ήδη παίξει και είχε χάσει, ένας βλάκας δεν παραδέχεται ποτέ το λάθος του, επιμένει σε αυτό.
    Ο Κατίδης απο την άλλη ίσως και να τη γλύτωνε, ο τρόπος βέβαια φανερώνει οτι ούτε αυτός παραδέχτηκε το λάθος του.

    Το κείμενο όπως και να' χει είναι βλακώδες, αντάξιο του θέματος με το οποίο ασχολήσε.

    ReplyDelete
  14. Δεν θα σχολιάσω ούτε την Χ.Α, ούτε την πολιτική κ ασε την οικονομία απ'εξω, είναι άσχετο θέμα. Κατευθείαν στο ψητό, είτε σου αρέσει έιτε όχι. Οι πραγματικοί άντρες λιγοστεύουν... Μπορεί η κοινή γνώμη να κατακρίνει τους by-gay κτλ αλλά πρόσεξε καλύτερα γύρω σου γιατί υπάρχουν παντού τέτοιοι τύποι και κάνεις δεν διέταξε να πεθάνουν ή κάτι τέτοιο... Από την άλλη, οι άντρες γινόμαστε μειονότητα μέρα με την μέρα... και όχι φίλε αναγνώστη εσύ που την βρίσκεις με δαχτυλάκι σε περίεργα σημεία έπαψες να είσαι άντρας... λύπαμαι αλλά θα σε κοροιδέυα μάζι με την παρέα μου άμα σε γνώριζα. Όπως και να το κάνουμε το νόμισμα έχει δυο όψεις. Διάλεξε σε ποιά κατηγορία ανήκεις και μη μου βρίσκεις ανόητες δικαιολογίες τύπου έιμαι άντρας αλλά γουστάρω άλλους άντρες. Δεν το λέω επέιδη το υποβάλει η "θρησκεία" (ποιός την γαμάει κ αυτή) το υποβάλει η φύση... και πριν προλάβει κανείς "εξυπνάκιας" να μου απαντήσει καμιά μαλακία τύπου "η ομοφυλοφιλία υπάρχει ακόμα και στα ζώα" σκέψου το μαλάκα... πριν λίγο προσπαθούσαμε να σε κατατάξουμε στα ή αρσενικά ή στα θυληκά.... τώρα πρέπει να σε κατατάξουμε ή στα ζώα ή στους ανθρώπους.

    ReplyDelete
  15. Ωραίο το κείμενο σου, αν και το σχόλιο μου είναι κάπως καθυστέρημενο διότι μόλις ανακάλυψα το blog σου.
    Έχω μόνο μια ένσταση-σχόλιο να κάνω πάνω στην αναφορά που γίνεται στο κείμενο στον Κατίδη, σε αντιπαραβολή με τον Ρωμανό, όχι για να υποστηρίξω τον Κατίδη (συμφωνώ ότι είναι κότα λειράτη) αλλά για να πω ότι η ατολμία ενός δειλού "απαιτεί" το θάρρος χίλιων γενναίων. Μπράβο στον Ρωμανό που "βγήκε μπροστά" αλλά υπάρχουν και πολλοί αναρχικοί που ακολουθούν την τακτική της σιωπής όταν συλλαμβάνονται και δεν παραδέχονται ούτε καν την άοπλη αναρχική τους δράση. Δεν μπορούμε να τους το καταλογίσυμε αυτό στα πλαίσια μιας δικαιοσύνης που υπηρετεί τυφλά ένα ανελεύθερο καθεστώς, όπου οι δυνάμεις καταστολής όταν κάνουν ντου στις χαρακτηριζόμενες απ' αυτούς και τα τσιράκια τους, τους δημοσιογράφους "γιάφκες", κατάσχουν βιβλία που κυκλοφορούν ελεύθερα στο εμπόριο (του Μπακούνιν, του Κροπότκιν κ.ά.), θεωρώντας επικίνδυνο το περιεχόμενό τους! (Βλ. & το σχετικό, πρόσφατο άρθρο του Βαξεβάνη στο "Κουτί της Πανδώρας", που έχει νομίζω τον τίτλο "Τσελεμεντές") Συμφωνώ, δυστυχώς, και με το σχόλιο ενός ακόμη αναγνώστη του blog, ότι δλδ δεν πρόκειται ούτε ένας χρυσαυγίτης να διαβάσει αυτό το κείμενο.

    ReplyDelete
  16. Είναι άραγε φίλε μου η θέληση για υπεραναπλήρωση αυτή που γεμίζει τους διάφορους γκρουπίσκους με νεαρούς, ένας εκ των οποίων (γκρουπίσκους) είναι και η Χρυσή Αυγή? Πολύ αμφιβάλλω!
    Αυτό που γεμίσει ΚΑΙ την Χρυσή Αυγή είναι απόκτηση του "ανήκειν" σε μια κοινωνία που δεν άφησε πουθενά χώρο για τους ανθρώπους και κυρίως για τους νέους. Υπάρχουν σήμερα στα σχολειά μας ομάδες ποδοσφαίρου, σκάκι, συγγραφικές, ποιητικές, θεάτρου? ΌΧΙ! Γιατί ο νέος να μην πάει τότε να γίνει οπαδός μιας ποδοσφαιρικής ομάδας? Όχι φίλαθλος, οπαδός. Γιατί να μην πάει σε ένα γκουπίσκο χρυσαυγιτών που του υπόσχεται αυτό που τόσο του λείπει, η ομάδα, το "ανήκειν". Γιατί να μην τα σπάσει όλα υποστηρίζοντας ότι έτσι χτυπάει το σύστημα και ας μην έχει ούτε ακουστά τον Μπακούνιν? Η αλήθεια είναι μία η νέοι θα κοινωνικοποιηθούν είτε λάθος είτε σωστά. Είναι στη φύση του ανθρώπου να το κάνει.Το αν θα γίνει αυτό μέσω του πολιτισμού ή μέσω των γκρουπίσκων είναι άλλο θέμα.
    Όσων αφορά αυτά που γράφεις και εσύ δεν δημιουργείς ή ανήκεις σε ένα ιδεολογικό γκρουπίσκο? Στον γκρουπίσκο που υπαγορεύει πως όποιος δεν θέλει τους gay είναι κρυφο-γκει, όποιος είναι χριστιανός είναι αδύναμος και βλάκας που πιστεύει παραμύθια, όποιος πει ότι η λαθρομετανάστευση είναι πρόβλημα είναι φασίστας. Ένας γκρουπίσκος που έχει έτοιμες απαντήσεις για όλα, έτοιμος να σε βάλει στην ανάλογη ομάδα χωρίς καν να σε ακούσει όπως κάνουν και οι "άλλοι"?
    Ε, λοιπόν όποιος δεν θέλει τους γκέι δεν είναι κρυφο-γκει. Τις περισσότερες φορές άλλα είναι τα αίτια (αστικής ηθικής, θρησκευτικοί κοκ). Όποιος είναι χριστιανός δεν είναι αδύναμος, μπορεί εκεί να βρήκε τις απαντήσεις που επιθυμεί. Υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν από τον φόβο του θανάτου κτλ αλλά υπάρχουν και άθεοι που είναι άθεοι γιατί έτσι επιβάλλει η σύγχρονη φιλελέ μόδα. Τέλος, όποιος λέει πως κάτι πρέπει να γίνει με την λαθρομετανάστευση ΔΕΝ είναι φασίστας.
    Και ποιους μετανάστες δηλαδή? Αυτούς που θα μπούν στο σπίτι της γριάς, θα την βιάσουν και θα την ξυλοκοπήσουν μέχρι θανάτου? Αυτά τα περιστατικά δικαολογούνται στην νομική επιστήμη μόνο με τον όρο πάθος. Πάθος λοιπόν, και μάλιστα θρησκευτικό πάθος. Είναι το ίδιο πάθος που έκανε έναν άνθρωπο να βγεί από το αυτοκίνητό του και να μαχαιρώσει έναν άλλο στην καρδιά χωρίς να τον ξέρει προσωπικά. Απλά ήξερε ότι ήταν αντίθετος με τα ιδεολογικά πιστεύω του. Φασίστες από έξω δεν θέλουμε, έχουμε και δικούς μας.
    Θα μου πείς τώρα, αν δεν με βρίσεις, ότι τσουβαλιάζω τους λαθρομετανάστες. Α, όταν το κάνει ένας άθεος, ένας φιλο-γκει ή ένας υποστηρικτής των μεταναστών λέγοντας όποιον διαφωνούντα μαζί του αφελή, ρατσιστή και φασίστα δεν υπάρχει πρόβλημα? Όντως όμως τους τσουβάλιασα γιατί όντως δεν είναι όλοι έτσι.
    Θέλω όμως να δείξω ότι η λογική του γκρουπίσκου, της συλλογικής ευθύνης και των αυτοματοποιημένων απαντήσεων χωρίς λογική διεργασία είναι χαρακτηριστικό μιάς κοινωνίας σε τρομερή πολιτιστική έκπτωση. Ο μόνος τρόπος σωτηρίας είναι να καταργήσουμε την λογική της ταμπέλας, να μπούμε σε μία εποχή διαλόγου με επιχειρήματα, σε μία εποχή που καμία απάντηση που γράφτηκε σε ιδεολογικά μανιφέστα κομμάτων ή ομάδων να μην θεωρείται έγκυρη χωρίς την λογική επεξεργασία της από εμάς. Κυρίως όμως να δεχτούμε πως δεν τα ξέρουμε όλα, πως δεν είμαστε τέλειοι αλλά χρειαζόμαστε τον άλλο για να προχωρήσουμε. Να δούμε επιτέλους τον άνθρωπο γυμνό από τα τις ταμπέλες που βάλαμε στο μυαλό μας. Αν αξίζει καλώς αν όχι πάλι καλώς, απλά προσπερνάμε. Είναι δύσκολο να το κάνεις, το ξέρω ,όταν έχεις μεγαλώσει έτσι -και εγώ έτσι μεγάλωσα, μέλος αυτής της κοινωνίας- αλλά είναι και ο μόνος τρόπος σωτηρίας.

    "Και να αδερφέ μου
    που μάθαμε να κουβεντιάζουμε
    ήσυχα, ήσυχα κι απλά.
    Καταλαβαινόμαστε τώρα
    δε χρειάζονται περισσότερα...
    Εμείς τραγουδάμε
    για να σμίξουμε τον κόσμο."

    Γ. Ρίτσος

    Υ.Γ για να μην παρεξηγηθώ είμαι οργανωμένος αριστερός, αντιφασίστας και gay.

    ReplyDelete
  17. φίλε Διογένη υποκλίνομαι.....τα είπες όλα καιρός να μάθουν λοιπόν όσοι δέν γνωρίζουν τι εστί χρυσαυγουλιάρικο βερύκοκο
    Αντε παιδιά μοιράστε χαρτομάντηλα και πάνες ακράτειας στους ΑΙΛΟΙΝΑΙΣ ΠΑΤΡΟΙΩΤΑΙΣ ....ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΠΟΡΔΗ

    ReplyDelete
  18. Μιλάνε τώρα οι άνθρωποι (λέμε τώρα) που βγαίνουν στο δρόμο μπουλούκια μπουλούκια, κι όποιον δούν να φοράει μπλούζα με ελληνική σημαία ορμάνε όλοι επάνω του και τον χτυπάνε (ακόμα και αν είναι παιδάκι 12 ετών). Ρε ούστ αναρχοάπλυτοι.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...